Vier kids fiets-challenges op het Tilburg Fietst Festival

tilburg fietst

Tijdens het Tilburg Fietst Festival op zondag 16 september a.s. kunnen kinderen tot en met 12 jaar meedoen aan vier ‘fiets-challenges’. De challenges zijn (hoe kan het ook anders) allemaal uitdagingen die je moet doen op een fiets, dit mag je eigen fiets zijn, maar je kunt ook gebruik maken van de aanwezige fietsen.

Pumptrack challenge – Brabant bike battle

Een pumptrack is een kort, aaneengesloten parcours van ongeveer een meter breed en bestaat uit bulten en kombochten. Op een pumptrack hoef je nauwelijks te trappen maar maak je snelheid door een pompende beweging met je armen en benen. Door de fiets op de achterkant van elke bult aan de grond te drukken, maakt de fiets vanzelf snelheid. Zet jij de snelste tijd neer met de juiste techniek? Ga de uitdaging aan! De winnaar van de Brabant Bike Battle in Tilburg plaatst zich voor de finale tijdens de Wielerexperience in Roosendaal op zondag 30 september. Kijk voor meer info over de Brabant Bike Battle op www.brabantbikebattle.nl.

Raas fietskoeriers challenge

Raas Fietskoeriers brengt al jarenlang per fiets grote en kleine pakketten rond in Tilburg. Laat zien dat jij later ook aan de slag kan als fietskoerier! Bezorg jij de pakketjes snel en op de juiste bestemming?

Slowbiking challenge

Bij deze challenge gaat het niet om het neerzetten van de snelste tijd, maar juist om de langzaamste tijd. Op een kleine uitgezette baan probeer je zolang mogelijk op de fiets te blijven zitten zonder met je voeten de grond aan te raken of je ergens vast te houden. Je evenwicht en je zenuwen bewaren dus!

Mini bike challenge

Hoe snel kan jij fietsen op een hele kleine fiets? Stap op één van de mini bikes en probeer de andere deelnemers te verslaan!

Deelnemen

Aanmelden voor de challenges is niet nodig. Bij deelname aan de Brabant Bike Battle (pumptrack) vraagt Tilburg Fietst Festival naar een e-mailadres en telefoonnummer (van jou of je ouders) zodat ze contact kunnen opnemen als je door bent naar de finale. Voor alle onderdelen hebben ze fietsen beschikbaar. Doe je de pumptrack challenge of de slowbiking challenge liever op je eigen fiets (mits geschikt)? Dan kan dat ook.

Deelname aan de onderdelen is op eigen risico. Op de pumptrack is het dragen van een helm verplicht (helmen zijn aanwezig). Ben je ouder dan 12 jaar, maar zou je ook graag een keertje meedoen aan één van de onderdelen om je skills te testen? Geen probleem! Gewoon even vragen en dan maken we tussendoor even tijd voor je.