Vier Tilburgse koffiebarretjes genomineerd voor titel ‘Koffiezaak van het jaar’

Koffie

Vanaf de eerste slok van je favoriete drankje heb je het gevoel dat je ontwaakt. Ook wij beginnen onze dag op kantoor met een heerlijke kop koffie. Maar een lekker kopje koffie in een Tilburgse koffiezaak is natuurlijk wat je echt wilt! Tijd om de vier koffiezaken uit te lichten die dit jaar kans maken om koffiezaak van het jaar te worden.

Stoom 013

Deze koffiebar zit in een oude treinwagon in de gezellige Spoorzone. Groot op de gevel staat ‘Koffie & Koek’. Want van een kûûkske houden wij natuurlijk wel! De biologische producten en ingrediënten halen zij het liefst op met de fiets, dus lokaal. Tip: houd hun socials in de gaten voor leuke evenementen zoals Pizza Friday.

Locals

In de hippe Nieuwlandstraat serveert Locals koffie met eigen gebrande bonen. Vers gebrand in de koffiebranderij in Tilburg. Je vindt er ontbijt en lunch, en daarna neem je de bonen mee voor thuis. Ideaal!

Mr. Morris

Buiten een juicebar is Mr. Morris ook een hele fijne plek om een koffietje te gaan drinken. Ook deze topper zit in de Nieuwlandstraat. De vers gebrande koffiebonen komen van Lucifer Coffee Roasters.

Buutvrij

Hier ben je op de route naar Centraal Station vast al verschillende keren voorbij gekomen. Heerlijke koffies, gezonde lunch en andere drankjes. Een favoriete plek bij studenten en je kunt hier ook prima werken aan de lange tafel.

Over de verkiezing

Koffiezaken zijn onmisbaar! Er vinden ontmoetingen plaats tussen mensen die elkaar lang niet gezien hebben, mensen worden er verliefd, er wordt gewerkt en er wordt heerlijke koffie gedronken. Daarom wordt er nu in iedere gemeente van Nederland gezocht naar koffiezaken die een titel in hun eigen gemeente en provincie verdienen.

De winnaars per gemeente en per provincie worden bepaald door de online stemronde.  Koffiezaken maken in de gemeente waar zij gevestigd zijn kans op een Award voor de meeste stemmen en een Award voor de hoogste waardering. Een koffiezaak kan natuurlijk ook beide titels winnen.

De provinciewinnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Bekijk hier een rekenvoorbeeld. Er zijn altijd minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen.

Meer leuke koffiezaken

Wat de leukste koffiezaak is, bepaal jij! Gelukkig maar, want wij kunnen niet kiezen. Je hebt de gehele maand augustus nog om te stemmen. Nog meer cafeïne shots nodig? Bekijk dan onderstaand lijstje voor meer koffieadresjes.

 • Lunchcafe Nieuwland // Nieuwlandstraat 66
 • Bagels & Beans// Oude Markt 2
 • Kaldi // Willem II Straat 68
 • BijZestig // Willem II Straat 60
 • Starbucks // Stationspassage 9
 • Monkey Coffee // Pieter Vreedeplein 160
 • Koppig // Tuinstraat 49-01
 • Kattencafé De Spinnerij // Langestraat 172
 • Porto Koffie en Ijs // Havendijk 65
 • Pulcinos // Nieuwlandstraat 59
 • Gianotten Mutsaers // Emmapassage 17

Zijn we jouw favoriet vergeten? Laat het ons dan snel weten!

Uiteraard zijn er ook heel veel supergave horecazaken waar je lekker op het terras kunt genieten van een bak koffie. In dit overzicht benoemen we specifiek zaakjes waar je een lekkere kop koffie kunt afhalen. Onderweg naar kantoor, of gewoon als je gaat chillen in de stad.