Vier Tilburgse restaurants opgenomen in Bib Gourmand 2017

Koningsdag bij kok verhoeven

Michelin maakte vandaag de Bib Gourmand Benelux lijst bekend. Dit is een lijst met de beste restaurants waar je voor maximaal 37 euro een volledige menu kunt bestellen.

Twee Tilburgse restaurants zijn dit jaar nieuw op de culinaire lijst: Brasserij Kok Verhoeven, gevestigd op het NS Plein 32 en De Houtloods, gevestigd aan de Burgemeester Brokxlaan 1041. Hofstede De Blaak (Dussenpad 1-3) en L’Olivio (Heuvel 41) zijn volgens Michelin nog steeds top en dus blijven ze hun vermelding in de Bib gourmand houden voor het jaar 2017.

Brasserij Kok Verhoeven

Kok Verhoeven is een bijzonder restaurant in hartje Tilburg. Naast de diverse visspecialiteiten met in het bijzonder de Fruits de Mer serveren zij ook heerlijke vlees-, en vegetarische gerechten. Hun gerechten worden ook bepaald door seizoensspecialiteiten. Bekijk hier het menu.

nationale restaurantweek

L ‘Olivo

L’Olivo staat bekend om haar zeer goede Italiaanse en Franse gerechten. L’Olivo werkt zonder vaste menukaart omdat ze het belangrijk vinden met verse en gezonde producten te werken en daarmee pure gerechten te bereiden. Dagelijks heeft de keukenbrigade contact met de slager en visboer om de gerechten van die dag te bepalen. Een driegangenmenu bij L’Olivo kost €34,-.

De Houtloods

De menukaart bestaat uit twaalf verschillende gerechten. De grootte zit tussen een voorgerecht en tussengerecht in, vier gerechtjes zijn vergelijkbaar met een drie-gangenmenu. Veel groenten, variatie in internationale keuken en bij elke ‘smaak’ is er keuze uit drie gerechten: vlees, vis of vegetarisch. De menukaart kun je hier bekijken.

lekker top 500

Hofstede de Blaak

Hofstede de Blaak ontving al meerdere keren een Bib Gourmand en mag ook dit jaar niet in het rijtje ontbreken. De zaak in schitterende pand in De Blaak staat bekend om zeer fraaie gerechten voor een fijne prijs. Een driegangenmenu kost slechts €26,50 en voor een vijfgangenmenu betaal je €39,50.