Ontdek jouw woonwensen op Woonsalon 2016

woonsalon

Alles, maar dan ook echt alles wat jij ooit zou willen weten over wonen in Tilburg. Dat is Woonsalon, de grootste woonbeurs in de regio Tilburg. Op vrijdag 4 november en zaterdag 5 november staat de vierde editie op het programma in de Koepelhal.

De eerste editie werd gehouden tijdens de crisis van 2012. Het was toen voor zowel nieuwbouwprojecten als bestaande woningen moeilijk om kopers te vinden. Vandaag de dag trekt de markt juist meer aan, ziet Janneke de Bruine van Honk uit de organisatie van Woonsalon. “Woningen worden nu veel sneller verkocht, daarom we zijn gaan vernieuwen. Zo hebben we sinds vorig jaar ook woonwinkels op de beurs staan.”

Woonsalon begon als plek waar woningaanbieders en woningzoekenden elkaar konden vinden. Inmiddels is het een complete beurs waar je alles wat met wonen te maken heeft kunt vinden. Van informatie over nieuwe kavels, nieuwbouwprojecten, bestaande woningen, hypotheekadvies, architecten, interieurbedrijven tot advies over je tuin. Bekijk hier het complete aanbod.

Nieuwbouw

Ook dit jaar krijg je weer de kans om je als eerste in te schrijven bij een nieuwbouwproject. Tien-Nul-op de-Meter woningen in de Merodestraat gaan voor het eerst in de verkoop op de beurs. Dit zijn woningen die zo zijn gebouwd dat ze qua energie net zoveel opleveren als dat ze verbruiken. “Mensen kunnen zich hier als eerste inschrijven, een niet te missen kans.”

Daarnaast zijn er verschillende projecten die plannen gaan presenteren aan het publiek in een zogeheten preview:

Tilburg Woont Infopunt

De meeste Tilburgers weten dit natuurlijk al: Tilburg is een hele aantrekkelijke stad om in te wonen. Kom je niet uit Tilburg? Woonsalon heeft het Tilburg Woont Infopunt. Tilburg Woont is een website waar je het laatste nieuws vindt over wonen in de regio Tilburg. Bij hun stand vind je filmpjes, brochures en een team van experts die niets liever doen dan jouw vragen beantwoorden. “Als jij een specifieke woonwens heb dan moet je bij deze experts zijn. Ze staan voor je klaar!”

Speeddaten

Nee dit zijn geen real-life Tinder taferelen. Je kunt tijdens het speeddaten in tien minuten kennismaken met specialisten van verschillende vakgebieden. Je kunt ook kiezen voor een uitgebreider adviesgesprek. “Bedoeling hiervan is dat je een specifieke kwestie hebt waar de adviseur wat dieper ingaat op de materie, dit zijn gesprekken van een half uur tot drie kwartier.” Iedere bezoeker mag meedoen met twee speedddates en twee adviesgesprekken. Je moet je hier van tevoren voor opgeven. Deze gesprekken en dates worden alleen op zaterdag 5 november gehouden.

Prijzen winnen

Woonsalon is een gratis beurs, iets dat in de branche vrij uniek is.”We vragen expres geen entree omdat we het laagdrempelig willen houden.” Ben jij van plan om naar Woonsalon te gaan? Schrijf je dan in via de website, dan maak je kans op de volgende prijzen:

Verder kun je op de beursvloer zelf bij sommige stands ook nog prijzen winnen. Zo kun je bij WonenBreburg een high tea arrangement winnen als je meedoet met een raad het aantal sleutels spel.

Praktische informatie

De vierde editie van Woonsalon wordt gehouden op vrijdag 4 & zaterdag 5 november in de Koepelhal, deze is gevestigd aan het NS plein. Op vrijdag 4 november is de beurs open van 18:30 tot 20:30 uur, op zaterdag 5 november van 11:00 tot 15:00 uur. Bekijk hieronder de plattegrond van de beurs om te zien welke partijen er precies deelnemen.

woonsalon-plat