Viggo Waas, Waldemar Torenstra & meer: 3x leuke theatertips in januari

Ook in 2023 gaan ze er bij Schouwburg Concertzaal Tilburg alles aan doen om jullie te verrassen met prachtige concerten, voorstellingen, musicals en veel meer. Uiteraard tippen wij je weer maandelijks met leuke theatertips, dit keer voor in januari. Dit zijn allemaal voorstellingen deze maand waarvoor je nog kaartjes kunt kopen. Nieuwsgierig? Lees snel verder. 

Theatertips januari

#1: Momentum met onder andere Waldemar Torenstra in de Schouwburg

Middenin een politieke crisis doet de trouwe First Lady Ebba er alles aan om de carrière van haar man (Waldemar Torenstra) te redden. Terwijl hun spindoctor uit alle macht het imago in stand probeert te houden, raakt het tweetal in een opeenstapeling van misverstanden en verkeerde beslissingen verder van elkaar verwijderd. Op de avond van het feest ter ere van het vijftigjarig bestaan van de partij stort alles in elkaar. Op dat moment maakt Ebba een rigoureuze keuze. Maar zal haar man haar hierin steunen?

Momentum – een toneelstuk van Lot Vekemans – gaat over de achterkant van de politiek. Over machthebbers die niet mogen falen, passend in een tijd waarin populaire politieke dramaseries de mens achter de politicus laten zien.

 • Vrijdag 13 januari
 • 20:15 – 22:15 uur
 • Vanaf €20,50 (t/m 26 jaar €12,50)
 • Meer informatie

#2: Cabaret van Peter Heerschop & Viggo Waas in de Schouwburg

In Er gaat nog iets heel moois gebeuren proberen Peter en Viggo alles wie zij samen zijn en hebben gedaan samen te brengen. NUHR-dialogen, Wachten Op Godot, Vrienden van Van Swieten, de grote sporttoernooien die ze meemaakten. Ze verwerken samen het herseninfarct van Viggo. Wat betekent dat voor hen samen? Ze zoeken het geheim van ‘De Heilige Graal van Vriendschap’. En dat in een programma met schitterende anekdotes, pijnlijke stiltes, nieuwe ontdekkingen, wanhoop, oplossingen en het vervliegen daarvan.

 • Woensdag 18 januari
 • 20:15 – 21:45 uur
 • Vanaf €18,50 (t/m 26 jaar €12,50)
 • Meer informatie

#3: Familievoorstelling ‘Wolfgang, het wonderjong’ in de Schouwburg

Na legendarische voorgangers als De gelaarsde poesHamlet en Lang & gelukkig maakt regisseur Pieter Kramer samen met schrijver Don Duyns een grootscheepse muziektheatervoorstelling vol rake noten, puberverlangens en hartstochtelijke vriendschappen. Bereid je voor op een nieuwe wereld met koetsen, paleizen, krankzinnige keizers en ongelooflijk hoge Sachertortes. Voortgestuwd door zijn muze Rita probeert Wolfgang de mooiste muziek te scheppen die ooit gehoord is, waarbij hij ontdekt dat de wereld soms een hel is en dan weer één grote, verleidelijke opera.

Een sprankelende en muzikale familievoorstelling over Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber. Of, zoals hij door zijn manager wordt aangekondigd in de Weense Hallen: “Meine Damen und Herren! Is iedereen er klaar voor? Hier is hij dan! De sensatie van Salzburg! Het wonder van Wenen! De openbaring van Oostenrijk! Ladies and gentleman: Wolfie Amadeus!”

 • Woensdag 1 februari
 • 19:30 uur
 • Vanaf €29,50 (t/m 26 jaar €12,50)
 • Meer informatie

Meer leuke voorstellingen

Ben je nieuwsgierig naar wat er nog meer op het programma staat van Schouwburg Concertzaal Tilburg? Check hier het hele programma van de Schouwburg. Andere leuke uittips? Check onze uit-agenda.