Vijf jaar op stap met de BoodschappenPlusBus

Boodschappenplusbus

Zaterdag 13 juni was het zover: de Tilburgse BoodschappenPlusBus vierde haar vijfjarig jubileum. Samen met wethouder Hans Kokke, sponsoren en vrijwilligers is in een ontspannen sfeer teruggekeken op vijf jaar BoodschappenPlusBus. Voor klanten van het eerste uur stond een rit door de Beekse Bergen op het programma.

365 dagen per jaar

De Tilburgse BoodschappenPlusBus, een initiatief van ContourdeTwern, begon met enkele ritjes per week maar rijdt inmiddels 365 dagen per jaar. Coördinator Sandra van den Hoogen: “In het eerste jaar hebben zo’n 320 klanten een rit geboekt, 2014 sloten we af met liefst 2374 boekingen.” Om aan de groeiende behoefte aan uitjes tegemoet te komen, is een samenwerking met het Rode Kruis aangegaan. Van den Hoogen: “Zij rijden regelmatig extra met ons mee. Maar de echte winst zijn de vele vriendschappen die zijn ontstaan door inzet van de bus.”

Enthousiaste verhalen

Klanten van het eerste uur werden afgelopen zaterdag met liefst tien bussen opgehaald om naar de ‘Afrika club’ van de Beekse Bergen te rijden. Van den Hoogen: “Tijdens de ontvangst met koffie en gebak zag je onder de klanten overal blikken van herkenning. Enthousiaste verhalen over reeds gemaakte uitstapjes kwamen overal los. Aansluitend zijn we in colonne door het Safaripark gereden. Gratis, met hartelijke dank aan de Beekse Bergen.” Dat de klanten genoten hebben, blijkt wel uit een van de reacties: “Het dagje Beekse Bergen was ook weer perfect, de vrijwilligers zijn ook altijd behulpzaam. Alle gasten hopen dat ze nog langs van de BoodschappenPlusBus gebruik mogen maken.”

Gratis verrassingsrit

Ruim 40 ouderen die nog niet eerder met de bus zijn mee geweest, gaan deze week mee met een gratis verrassingsrit. Zo maken ze op bijzondere wijze kennis met de BoodschappenPlusBus. Want naast het doen van de wekelijkse boodschappen en een gezamenlijk kopje koffie, wordt de BoodschappenPlusBus dagelijks ingezet voor andere uitjes. Van den Hoogen: “Denk aan bezoeken aan musea en theater, tuincentra, strand of een boottocht door de Biesbosch. Elke maand bieden we een nieuw en divers programma aan.”