Vijf nieuwe namen voor Roadburn Festival

Roadburn

De voorverkoop voor Roadburn Festival gaat als een trein, maar dat weerhoudt de organisatie niet om nog eens vijf namen toe te voegen aan de line-up: PALLBEARER, DROW ELIXIR, CAÏNA, NAÐRA en ROME. Bovendien heeft Roadburn vandaag de podiumindeling bekend gemaakt en gaan vanaf donderdag 12 januari vanaf 18:00 uur ook de dagtickets voor donderdag, vrijdag en zaterdag in de voorverkoop. Deze kosten €59,- (excl. servicekosten).

Artiesten

Hoewel de voorverkoop voor Roadburn Festival erg snel loopt, worden er vandaag toch nog vijf extra namen aan de line-up toegevoegd. Curator JOHN DYER BAIZLEY van BARONESS cureert de welbekende doomband PALLBEARER. Later dit jaar komt de groep uit Little Rock, Arkansas met hun derde langspeler ‘Heartless’, waar op Roadburn gegarandeerd materiaal van te horen gaat zijn. DROW ELIXIR is het zijproject van blackmetal band WOLVES IN THE THRONE ROOM. Dit dark-ambient project heeft nog geen muziek gepubliceerd noch ergens opgetreden: Roadburn krijgt dus het debuut.

CAÏNA maakte in 2007 het geweldige album ‘Mourner’, wat ergens tussen doom, post-metal, blackmetal en shoegaze in zit. Op Roadburn 2017 vieren ze het tienjarig bestaan van dit album met een integrale uitvoering. De IJslandse blackmetal sensatie NAÐRA, met muzikanten van MYSþYRMING (artist-in-residence op Roadburn 2016) in de gelederen, wordt aan de vrijdag toegevoegd. ROME tenslotte, is het project van de Luxemburgse singer-songwriter Jerome Reuter. Zijn donkere maar beeldschone akoestische rock is vaak gevraagd door Roadburn bezoekers en maakt dit jaar zijn debuut.

Roadburn

Dinsdag 10 januari maakte Roadburn ook de podiumindeling bekend. Tevens gaan vanaf donderdag 12 januari om 18:00 uur de dagtickets voor donderdag, vrijdag en zaterdag on-sale. Deze kaarten kosten €59 (excl. servicekosten) per dag. Roadburn’s artistiek directeur Walter Hoeijmakers: “Ik ben enorm vereerd door de reacties tot nu toe. Roadburn is een artistieke en creatieve inspanning, waar we veel energie in stoppen. Het is dan een fijn gevoel om zoveel positieve feedback te lezen.” Hij vervolgt: “De line-up is bijna rond, maar er komen nog wat dingen aan. We hebben getracht elke dag een eigen gevoel mee te geven, dus we zijn blij dat de dagtickets nu ook in de voorverkoop gaan.”

Het evenement vindt plaats van donderdag 20 april tot en met zondag 23 april 2017. Bestel snel je tickets op de website van Poppodium 013.