Vincents Tekenlokaal gesloten door wateroverlast

Op maandag 28 juli kwam door hevige regen een deel van Vincents Tekenlokaal blank te staan. Deze wateroverlast zorgt ervoor dat de deuren van het tekenlokaal gesloten zijn voor bezoekers. De sluiting zal mogelijk een paar weken duren.
 

Het centrum van Tilburg werd op de laatste avond van de Tilburgse Kermis en op de dag erna verrast door enorme hoosbuien. Vincents Tekenlokaal, gesitueerd in het Paleis-Raadhuis, ligt vrij laag met de ingang onder het bordes aan de achterkant van het Paleis-Raadhuis. Doordat het riool de regen niet aankon, kwamen verschillende ruimtes van het tekenlokaal blank te staan. In 2012 overstroomde het tekenlokaal ook al door hevige regen.
 
De vloeren in de ontvangstruimte, gang, digitale galerij en digitale tekenlokaal zullen compleet vervangen moeten worden. Het nagebouwde tekenlokaal van Vincent van Gogh op de eerste verdieping heeft gelukkig geen schade ondervonden.

Voor het tekenlokaal is dit een enorme tegenvaller. In de zomervakantie komen iedere middag veel kinderen tekenen. Toeristen die de stad bezoeken komen een kijkje nemen op de plek waar Vincent van Gogh naar school ging.
 
Op de website www.vincentstekenlokaal.nl en via Facebook is bij te houden wanneer het tekenlokaal de deuren weer kan openen voor haar bezoekers.