Vincents Tekenlokaal is op zoek naar tekentalent: is jouw kind de nieuwe Vincent van Gogh?

de nieuwe vincent 2021

Vincents Tekenlokaal is op zoek naar tekentalent voor het talentenprogramma van De Nieuwe Vincent. De komende weken kunnen jongeren tussen de 10 en 14 jaar hun allerbeste tekeningen opsturen om mee te dingen naar een plek bij De Nieuwe Vincent. Het talentenprogramma start in mei en biedt plaats aan maximaal vijftien jongeren. Is jouw zoontje, dochtertje, nichtje, neefje, buurjongetje of buurmeisje iemand die niets liever doet dan tekenen? Laat hem of haar dan een tekening insturen. 

Masterclasses en veel meer

De jongeren die de kans krijgen om deel te nemen aan De Nieuwe Vincent, krijgen met leeftijdsgenoten een afwisselend en creatief programma aangeboden. En dat helemaal gratis! Ze krijgen workshops en masterclasses van kunstenaars en tekendocenten van Vincents Tekenlokaal. Zo leren ze hun talent optimaal te benutten. Ook gaan ze op pad naar een kunstmuseum, een kunstenaarsatelier en een kunstacademie om inspiratie op te doen en kennis te maken met nieuwe technieken. Tijdens het talentenprogramma werken ze aan de opbouw van een eigen portfolio.

Eigen expositie

Extra gaaf: het werk dat de kids maken tijdens het hele traject wordt op het eind geëxposeerd. Zo krijgen vrienden, familie en andere geïntereseerden na afloop – op zondag 19 december 2021 – de mogelijkheid om al het nieuwe werk te bewonderen tijdens een expositie. Als afsluiting kiest een vakjury één deelnemer die zich De Nieuwe Vincent 2021 mag noemen. Hij of zij ontvangt een prijs die het talent in de toekomst nog meer kan stimuleren.

Aanmelden

De Nieuwe Vincent is een tekentalentenjacht voor jongens en meiden tussen de 10 en 14 jaar die zich verder willen ontwikkelen in tekenen en schilderen. Inzenden van je tekening kan uiterlijk tot en met zondag 25 april 2021, maar eerder mag natuurlijk ook. Uit alle inzendingen kiest een jury maximaal 15 deelnemers, waarbij ze letten op creativiteit en eigenheid. De jonge talenten gaan – als ze worden gekozen voor het traject – aan de slag tijdens circa 12 bijeenkomsten op zondagmiddag en soms ook op zaterdag. Deze dagen vinden plaats in de maanden mei t/m december.

Deelname is helemaal gratis. Interesse? Check deze website voor meer informatie over het aanmelden.

Over Vincents Tekenlokaal

Sinds 2013 wordt de verkiezing van De Nieuwe Vincent georganiseerd door Vincents Tekenlokaal. Dit tekenlokaal in de Spoorzone is vernoemd naar Vincent van Gogh. Hij volgde in zijn tienertijd namelijk tekenlessen aan het HBS in Tilburg. Het talentenprogramma De Nieuwe Vincent wordt mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Provincie Noord-Brabant.