Vincents Tekenlokaal is weer terug in Het Paleis

Begin oktober 2022 is Vincents Tekenlokaal verhuisd en neergestreken in het Paleis van Tilburg. Daarmee is het tekenlokaal weer terug op haar oude honk. Na de herfstvakantie kan zij weer scholen ontvangen. En de komende weken worden de plannen gesmeed voor andere activiteiten, zoals workshops en tekenlessen. Het nieuwe adres is Stadhuisplein 128, 5038 TC Tilburg (ingang via de achterzijde van het Paleis).

Het Paleis, dé plek van Van Gogh

In 2009 is Vincents Tekenlokaal gestart in het Paleis van Tilburg, een initiatief van Stadsmuseum Tilburg. Vincent van Gogh ging als 13-jarige jongen naar de Rijks HBS in Tilburg en kreeg hier zijn eerste echte tekenlessen. Deze school zat in het gebouw van het huidige Paleis Raadhuis. Het was niet meer dan logisch om het tekenlokaal ook op deze plek in te richten met als doel tekenplezier en talentontwikkeling te stimuleren met het leven en werk van Van Gogh als grote inspiratiebron.

In 2018 werd het tekenlokaal tijdelijk ondergebracht bij Ontdekstation013, vanwege de renovatie van het Stadskantoor. Al met al duurde dit langer dan verwacht. Na vier jaar is Vincents Tekenlokaal dus weer terug in Het Paleis, de plek waar het ooit begonnen is.

Meer informatie

Wil je meer weten over Vincents Tekenlokaal en de mogelijkheden? Check dan snel de website.