Vincents Tekenlokaal op zoek naar de beste jonge tekenaars van Tilburg

De Nieuwe Vincent

De gehele zomer kunnen jongeren tot 14 jaar hun allermooiste tekening opsturen (digitaal of in een ouderwetse envelop) om mee te dingen naar een gewilde plek bij De Nieuwe Vincent. Van september tot en met december 2018 doorlopen vijftien talenten het tekenprogramma, dat toewerkt naar een expositie in december. De tekeningen kunnen tot uiterlijk zondag 19 augustus worden opgestuurd.

De Nieuwe Vincent

Het is de eerste keer dat De Nieuwe Vincent wordt georganiseerd vanuit de nieuwe locatie. Vincents Tekenlokaal opende in januari de deuren in de Spoorzone bij Ontdekstation013. De deelnemers aan De Nieuwe Vincent zullen hier regelmatig op zondagmiddagen te vinden zijn, bijvoorbeeld als zij aan het werk zijn op de digitale tekentablets. Ze maken onder begeleiding van onder andere kunstenaar Chiel Janssen nieuw werk dat getoond wordt op de eindexpositie in december in Kunstpodium T.

Inspiratie opdoen

Deelnemers aan De Nieuwe Vincent kunnen uitkijken naar een creatieve periode met een groep gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Door samenwerking met een kunstenaar en de uitjes naar een museum, een kunstenaarsatelier en een kunstacademie doen ze veel inspiratie op en leren ze veel nieuwe technieken. Vrienden en familie krijgen aan het eind de mogelijkheid al het nieuwe werk te bewonderen tijdens de expositie in Kunstpodium T, ingericht door De Nieuwe Vincenten zelf. Een jury kiest dan één deelnemer die zich De Nieuwe Vincent 2018 mag noemen. Hij of zij wint een mooie prijs, die zijn of haar talent nog verder zal stimuleren.

De nieuwe vincent

Hoe kun je meedoen?

Meedoen kan voor jongeren tussen 10 en 14 jaar oud. De meeste lessen zijn in Tilburg of omgeving, maar er worden ook uitstapjes georganiseerd. Deelnemers zijn om de twee weken een zondagmiddag en soms een woensdagmiddag aan het werk. Deelname kost niets, alleen tijd en creativiteit. Stuur uiterlijk zondag 19 augustus een heldere foto van je mooiste werk op naar boekingen@vincentstekenlokaal.nl of stuur het origineel naar Vincents Tekenlokaal, postbus 4265, 5004 JG Tilburg. Nieuw dit jaar is het starterspakket dat je kunt aanvragen via de website. Dit pakket zit boordevol tips én een retourenvelop om de tekening op te sturen. Kijk op www.denieuwevincent.nl voor meer informatie en beelden van het programma in 2017.