Vincents Tekenlokaal werkt mee aan afscheidsboek Ruud Vreeman

In Vincents Tekenlokaal is het vanaf heden mogelijk om een eigen tekening te maken voor Ruud Vreeman. Vanuit het tekenlokaal wordt zo aan iedere inwoner van de gemeente Tilburg de mogelijkheid gegeven om op een creatieve manier bij te dragen aan het afscheidsboek ‘Houdoe Ruud’.

Vreeman nam op 23 november al afscheid van een gezelschap van genodigden. Zijn periode als burgemeester is nu echt afgesloten. Paul Spapens, Jan Stads en Kees Verbunt willen Vreeman niet met lege handen laten gaan en willen samen met de inwoners van de stad een afscheidsboek maken. Een gedicht, een verhaal, een anekdote, een liedtekst, een tekening of een foto, alles behoort tot de mogelijkheden. Vincents Tekenlokaal draagt een steentje bij.

Vincents Tekenlokaal is ontstaan op initiatief van Ruud Vreeman. Hij had de wens Vincent van Gogh een plek te geven in Tilburg, omdat de jonge Vincent hier woonde en tekenles kreeg. In juni 2009 werd daarom Vincents Tekenlokaal geopend. Een nagebouwd tekenlokaal uit omstreeks 1886 geeft een beeld uit de tijd van Vincent van Gogh. Een hypermodern tekenlokaal nodigt de bezoeker uit om de modernste tekentechnieken zelf uit te proberen. Dit alles is gesitueerd precies daar waar Vincent naar school ging, in het huidige Paleis-Raadhuis in hartje Tilburg.

Wil je vanuit Vincents Tekenlokaal meedoen aan het afscheidboek ‘Houdoe Ruud’, kom dan naar Vincents Tekenlokaal. De medewerkers leggen je uit hoe het digitaal tekenen werkt en zorgen ervoor dat jouw tekening wordt opgenomen in het boek. Deelnemen kan tot eind december.

Wil je liever op een andere manier iets insturen, doe dat dan per email naar verhaalovervreeman@live.nl of per post naar Boog Bibliotheek, Hart van Brabantlaan 19, 5038 LA Tilburg.

Vincents Tekenlokaal
Stadhuisplein 128
5038 TC Tilburg
013- 542 91 97
Open: dinsdag t/m zondag 13.00 – 16.00 uur
Entree: € 2 per persoon, kinderen t/m 12 jaar vrij toegang