Vincentshop genomineerd voor Gouwe Peerke 2016

Gouwe Peerke 2016

De Vincentshop is dit jaar genomineerd voor Gouwe Peerke 2016. De jaarlijkse prijs Het Gouwe Peerke gaat dit jaar naar mensen of organisaties die tweedehandskleding inzamelen, verkopen of leveren voor een goed doel.

De Stichting Het Gouwe Peerke doet zijn werk in het kader van Peerke Donders. Peerke staat bekend om zijn zorg voor de slaven en melaatsen in Suriname. Hier bood hij de helpende hand tot aan zijn dood in 1887 in Suriname. Sindsdien wordt Peerke vereerd, vooral door autochtone Tilburgers en de Surinaamse bevolking.

Nominatie

Nadat vrijwilligster Gery Veen de oproep van Gouwe Peerke 2016 in de Koerier had gelezen en zag dat het thema dit jaar tweedehands kleding is, heeft ze de Vincentshop aangemeld. Ze werkt zelf al
een aantal jaar als vrijwilliger en is heel trots op haar collega’s in de shop. Met de aanmelding hoopt ze hen allemaal in het zonnetje te zetten.

De Vincentshop draait geheel op vrijwilligers. Het zijn er zo’n veertig, die geheel belangeloos de winkel runnen, de goederen sorteren, ophalen en soms thuis brengen. Daarnaast zijn er vrijwilligers die zorgen voor de besteding van de opbrengst.

Gouwe Peerke 2016

Het Gouwe Peerke wordt door de gelijknamige stichting voor de zevende keer uitgereiktDe winnaar van het Gouwe Peerke 2016 krijgt een replica van een modern beeld van Peerke Donders en een bedrag van €1.000. De initiatieven die als tweede en derde eindigen ontvangen ieder een bedrag van €250. De keuze voor het hergebruik van kleding als thema voor de prijs is geïnspireerd op een van de zeven werken van barmhartigheid, namelijk de ‘naakten kleden’.