Vintage markt, santa run, winterfair & meer: dit is er te doen tijdens het openingsweekend van het Olympiaplein!

In het weekeinde van 9 en 10 december staat de opening van het nieuwe Olympiaplein op Stappegoor centraal bij het Winterse feest, dat de ondernemersvereniging op die dagen viert. Wethouder Yusuf Çelik opent op 9 december om 14.00 uur het nieuwe Olympiaplein als de ‘huiskamer van Stappegoor’. Het plein is groener, intiemer, duurzamer en gezelliger geworden en daarmee een plek waar het fijn vertoeven is op alle dagen van het jaar. De gemeente Tilburg heeft dit in goede samenwerking met de ondernemersvereniging gerealiseerd en voor de winterse periode staan er tal van kerstbomen op het plein om zo nog meer sfeer te geven.

Programma zaterdag 9 december

Op zaterdag 9 december uur opent wethouder Yusuf Çelik het Olympiaplein door het startsein te geven van de Kids Santa Fun Run, die vanaf het plein door een aantal locaties gaat (waaronder de Pathé bioscoop en Sportcity) en via de wijk Willemsbuiten weer eindigt op het plein. Hier worden alle deelnemers ontvangen door de Jumbo Foodmarket met een heerlijke beker warme Chocomelk. De eerste 100 deelnemers ontvangen een kerstmuts van de vereniging en de langzaamste deelnemer, de jongste deelnemer en de gekst verklede deelnemer wint ook nog eens een prachtige prijs. Papa’s en mamma’s mogen natuurlijk ook meerennen met deze Kids Santa Run.

De ondernemersvereniging heeft op zaterdag 9 december nog meer activiteiten in petto: zo is er vanaf 11.00 uur in de foyer van de Pathé bioscoop een gratis toegankelijke, grootschalige Groovy Vintage Market. Wat je kunt verwachten? Een Vintage walhalla van regionale allure met vintage parels & retro vondsten, re- & upcyling items, funky brocante & groovy curiosa. Hiernaast kun je die dag op de foto met de kerstman bij café EXpreszo en in hetzelfde café kun je ook genieten van kerstsongs van het duo Frank van Grinsven en Ben Kuipers.

Benieuwd naar het tijdschema? Check het hieronder!

  • 11.00 – 17.00 uur Groovy Vintage Market bij Pathé Stappegoor 9
  • 14.00 – 14.15 uur Opening Olympiaplein wethouder
  • 14.15 – 14.45 Kids Santa Run op het Olympiaplein met aan de finish warme chocomelk van de Jumbo Foodmarket en uitreiking prijzen
  • 14.00 – 17.00 uur Live kerstsongs Frank van Grinsven & Ben Kuipers – EXpreszo
  • 14.00 – 17.00 uur Op de foto met Santa -EXpreszo

Programma zondag 10 december

Op zondag 10 december kunnen kinderen gratis schaatsles krijgen bij de Ireen Wüst IJsbaan. In de foyer van de Pathé bioscoop vindt dan vanaf 11.00 uur de gratis toegankelijke Winterfair plaats. Dit is een ideale markt om je kerstcadeautjes te kopen bij meer dan 30 verschillende standhouders. Ook kun je op die dag op de foto met de kerstman in de hal van de bioscoop. Op het Olympiaplein kunnen kinderen zich uitleven met marshmallows en een activiteit van scouting Groenewoud. Bij Café EXpreszo kun je op 10 december genieten van de hartverwarmende kerstsongs van Jingle Jam. Tot slot zullen alle bezoekers die bij bioscoop Pathé naar de voorstelling van André Rieu White Christmas gaan in de zaal ontvangen worden door Popkoor Epic, die live een aantal kerstliederen zingen onder begeleiding van een pianist.

  • 11.00 – 17.00 uur Winterfair Stappegoor – Pathé Stappegoor
  • 13.00 – 16.00 uur Jingle Jam xmas songs – EXpreszo
  • 12.30 – 17.00 uur Schaatsles gratis voor kids – Ireen Wüst ijsbaan
  • 14.00 – 17.00 uur Op de foto met Santa – Pathé Stappegoor
  • 13.00 – 16.00 uur Scouting met marshmallows en kids activiteiten – Olympiaplein

Meer informatie

Wil je meer weten over het openingsweekend van het Olympiaplein? Check dan vooral deze website.