Vintage walhalla Petra’s Clothing opent in binnenstad: ‘dikke merken en gewoon de shit’

Petra Used & Vintage clothing

Vintage liefhebbers kunnen hun hart ophalen want Petra Used & Vintage Clothing (voormalige Listex) heeft bekendgemaakt te verhuizen naar de Tilburgse binnenstad. Het vintage walhalla betrekt per 1 juni een winkel van twee verdiepingen aan de Schouwburgring 49: met dikke merken zoals Fila & Lacoste en een paradijs voor jong hip volk. 

Aan het roer van de winkel staat de 28-jarige Jan de Jong.  Zijn moeder Petra, met wie hij een klein jaar geleden de Listex in Tilburg West overnam, focust zich voornamelijk op het sorteren in het magazijn en de business to business activiteiten. De nieuwe winkel aan de Schouwburgring bestaat straks uit twee verdiepingen. “De winkel moet gewoon de shit worden. De begane grond wordt heel strak en simpel. Beneden gaan we echt de dikke merken en mooiste vintage kleding wegleggen. Dat moet echt een happening worden.”

‘Aandacht op exclusieve merken’

Het verschil tussen de oude Listex is dat Petra Used & Vintage Clothing meer aandacht schenkt aan de winkel. ”Bij Listex was de winkel bijzaak. Wij willen echt focussen op exclusieve kleding en vette merken. We gooien de kleding niet in bakken, maar strijken het en hangen het netjes uit.” Enkele voorbeelden van merken die je vaak terug gaat zien bij Petra Used & Vintage Clothing: Fila, Champion, Australian, Lacoste, Tommy Hilfiger en een enkele keer zelfs Gucci en Prada.

Jan zag afgelopen jaar zijn doelgroep steeds meer veranderen. “In eerste instantie waren het voornamelijk mensen uit de buurt die langskwamen. Maar ik wil jong hip volk hebben, studenten en hipsters. Daarom moesten we wel naar de binnenstad. Die doelgroep kwam door de afstand maar zelden naar West.”

Voordat Jan samen met zijn moeder Petra de Listex overnam, had hij één voorwaarde: de winkel moest en zou naar de binnenstad. “We wilden eigenlijk al eind 2017 naar de binnenstad. Maar we moesten qua winkeloppervlak halveren als we dat toen al deden. Nu hebben we een pand waarin we niet hoeven in te leveren.”

Petra Used & Vintage Clothing

Nieuwe winkel Petra Used & Vintage Clothing

De nieuwe winkel gaat op vrijdag 1 juni open en is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10:00 – 18:00 uur. Ook de koopavonden en -zondagen draaien ze lekker mee. “Als mensen echt de toffere items willen kopen, moeten ze regelmatig langskomen. Het is vooral geluk hebben in de items die je treft. Maar ik heb een boekje gemaakt voor mijn moeder met voorwaarden waaraan kleding moet voldoen om in de winkel te komen hangen. Welke kwaliteit het moet hebben en welke merken ik graag wil, dat soort dingen staan daarin.”

In de nieuwe winkel kun je nog steeds per kilo afrekenen. “Het wordt ongeveer 50/50. Het normale assortiment betaal je per kilo, de pareltjes worden per stuk geprijsd.”

Bekend uit het Tilburgse nachtleven

Jan is tevens dj die de laatste tijd goed aan de weg timmert in het Tilburgse nachtleven. “Dat gaat nu wel op een iets lager pitje staan. Maar ik blijf wel lekker in de weekenden draaien. Dan heb ik toch niks anders te doen,” vertelt hij lachend. “We hebben drie andere winkelmedewerkers en we gaan de winkel met zijn vieren draaien.”

Outlet op oude locatie

Anders dan de Listex, focust Petra Used & Vintage Clothing zich enkel op kleding en accessoires. De winkel in West gaat overigens nog niet meteen dicht. “We hebben nog zoveel liggen dat we tot augustus/september een outlet houden. Daarna is het de vraag wat er met het pand gebeurd. Het pand is namelijk nog steeds van Listex en staat te koop.”

Voor degene die Listex bezochten rond de carnavalsmaanden: geen stress. “Dan maken we er gewoon weer een fantastische carnavalswinkel van.” Volg Petra Used & Vintage Clothing vooral op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.