Nieuws

Let op! Dit artikel is al 3547 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Virgin Balloon Flights Benelux start ballonbedrijf in Ethiopië

In oktober 2011 start Virgin Balloon Flights samen met haar lokale partner Rotterdam General Trading het eerste ballonbedrijf van Ethiopië, Ethio-Holland Ballooning (EHB).

Dit bedrijf is mede gefinancierd door het Agentschap NL, een onderdeel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De subsidie is onderdeel van het Private Sector Investment Programme (PSI) van het Agentschap NL. PSI is gericht op de ondersteuning van vernieuwende investeringsprojecten in opkomende markten. Het project zal tevens een positieve bijdrage leveren aan de Nederlandse economie door verbetering van de handelsbetrekkingen en verschaffing van werkgelegenheid aan Nederlandse ballonvaart professionals. Ethiopië heeft op dit moment de sterkst groeiende economie van Afrika.

EHB is een Joint Venture tussen het Ethiopische bedrijf Rotterdam General Trading en Virgin Balloon Flights Benelux. EHB heeft inmiddels een 4 jarig aerial advertising contract getekend met Zemen Bank, Afrika´s meest innovatieve en sterkst groeiende bank.

EHB zal worden geleid door Bram van Loosbroek, Marketing Directeur Virgin Balloon Flights Benelux en Ahadu Beza, Managing Director van Rotterdam General Trading. Bram is een ervaren ballonpiloot met ruim 15 jaar ervaring en is binnen EHB verantwoordelijk als marketing director en chief pilot. Ahadu Beza heeft ruime ervaring als ondernemer en ICT professional. Binnen EHB zal Ahadu Beza de functie van Managing Director vervullen. De komende jaren zullen Europese piloten worden uitgezonden naar Ethiopië. Ook wordt dit jaar gestart met de opleiding van lokale piloten.

EHB verwacht in 5 jaar haar vloot uit te breiden tot circa 5 – 10 ballonnen. EHB zal ballonvaarten gaan verzorgen voor toeristen, bedrijven, expats en locale particulieren.

Reageer op dit bericht