Vittorio organiseert kerstdiner voor eenzame Tilburgers bij EVE (aanmelden kan nog steeds)

vittorio eve kerst

Tijdens kerst hoor je samen te zijn met familie en vrienden. Maar helaas geldt dat niet voor alle Tilburgers. Ook in onze stad is eenzaamheid een probleem. Speciaal voor mensen die alleen zijn tijdens kerst, organiseert Vittorio een kerstdiner bij restaurant EVE in de Spoorzone. 

Ben of ken jij iemand die alleen is tijdens kerst? Je kunt je aanmelden door te mailen naar welkom@vittorioskerstdiner.nl. Het dineren tijdens Eerste Kerstdag is helemaal gratis.

Over Vittorio

Ook Vittorio kende eenzaamheid. In 1991 vluchtte hij uit zijn moederland Iran om in Nederland een toekomst op te bouwen. Uiteindelijk kwam hij in Tilburg terecht en dat voelde door de steun van mede-Tilburgers al snel als een warm bad.

Toch voelde Vittorio zich in zijn eerste jaren hier best eenzaam. “Dat is soms niet erg, maar sommige momenten zijn fijn om te delen met anderen. Bijvoorbeeld tijdens kerst. Mijn wens is dat er tijdens kerst helemaal niemand alleen hoeft te zijn.”

Uit die behoefte deed Vittorio, die je kunt kennen van zijn ijswagen in de Piushaven, een oproep om op Eerste Kerstdag een kerstdiner te organiseren. Daarvoor had hij hulp en financiële middelen nog. Heel veel mensen en bedrijven boden hem de helpende hand en dat heeft ervoor gezorgd dat zijn wens deels in vervulling kan gaan. Restaurant EVE heeft zichzelf als locatie beschikbaar gesteld en dat betekent dat 150 Tilburgers samen van een kerstdiner kunnen komen genieten.

Bijdragen?

Wil jij bijdragen aan dit fantastische initiatief? Er is een besloten Facebook-groep aangemaakt waar je alle ontwikkelingen rondom het evenement kunt volgen. Daarnaast kun je ook zien op welke wijze je nog kunt bijdragen. Zo hebben verschillende mensen zich aangemeld als vrijwilliger en is het bedrijfsleven aan het sponsoren; zowel in geld als middelen.