Nieuws

De Rooi Pannen verrassen zorgcentra
Let op! Dit artikel is al 304 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Vmbo-leerlingen De Rooi Pannen verrassen zorgcentra met high tea paasbox

Iets extra’s doen voor een ander in moeilijke tijden. Dat is wat leerlingen (tussen de 13-15 jaar) en docenten van vmbo Tilburg van De Rooi Pannen in Tilburg wilden doen. Zodoende ontstond op de bakkerijafdeling het idee om producten, die tijdens de les worden gemaakt, te gaan bezorgen bij mensen in de buurt die wel een extraatje verdienen. In aanloop naar Pasen gaan enkele leerlingen en docenten daarom zelfgemaakte high tea paasboxen bezorgen bij Kinderdienstencentrum Kobalt en Woonzorgcentrum Joannes Zwijsen in Tilburg.

‘Zo echt kan leren zijn’ krijgt nog meer betekenis

De paasbox zit vol zoete en hartige lekkernijen. In iedere box hebben de vmbo-leerlingen een persoonlijke boodschap geschreven om de ontvangers een hart onder de riem te steken. “Van leren in de praktijk, tot aan de consument”, laten bakkerijdocenten Hans Suijkerbuijk en Jordy Vos weten. “Leerlingen kunnen nu ook echt zien waar ze het voor doen. ‘Zo echt kan leren zijn’ krijgt hierdoor nog meer betekenis. Zeker in coronatijd zijn dit waardevolle momenten.”

Boxen voor woonzorgcentrum en kinderdienstcentrum

In overleg met de leerlingen werd het voor de betrokken docenten al snel duidelijk voor wie ze de boxen wilden maken. Als eerste was dat Woonzorgcentrum Joannes Zwijsen (De Wever). Jaarlijks lopen meerdere vmbo-leerlingen daar stage; ook zien ze de begeleiding met enige regelmaat terug als examinator op school. Het verzorgingstehuis was meteen enthousiast en de voorbereidingen voor circa 158 paasboxen kon beginnen. Als tweede leek het de leerlingen leuk iets te doen voor ‘de buren’: Kinderdienstencentrum Kobalt van Amarant. Daar heeft een aantal leerlingen en docenten gisteren 33 paasboxen geleverd voor de werknemers en kinderen.