Nieuws

Let op! Dit artikel is al 302 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Karren vol luiers, brood en kaas: Voedselbank mag 2 minuten gratis winkelen bij AH XL

Twee minuten lang je winkelwagen he-le-maal volladen met gratis boodschappen. Het was één van de prijzen die vandaag werd uitgereikt bij de AH XL door de Badeendenrace. En de winnaar? Dat was Gemeente Tilburg. Wethouder Esmah Lahlah nam de prijs in ontvangst en schonk het direct aan de Tilburgse voedselbank.

Eigenlijk bestond de prijs van de Badeendenrace uit één minuut gratis winkelen bij AH XL. Maar toen de Appie hoorde dat de prijs werd geschonken aan de Tilburgse Voedselbank, maakten ze er twee minuten van. Ook versoepelden ze de regels van het spel. Oftewel: alles mag, ‘zolang we erg geen rotzooi van maken,’ vertelt één van de drie vrijwilligers die de eer krijgt door de winkel te mogen racen.

Twee minuten gratis winkelen

Direct na het uitreiken van de prijzen (er werd ook een auto uitgereikt), mochten de vrijwilligers de winkel in om te pakken wat ze pakken konden. De tactiek? “Veel houdbare producten, maar ook kaas en luxe brood. Dat hebben we niet vaak.”

Twee minuten en drie bomvolle karren later: een opbrengst van €835,84 aan boodschappen. Luiers, broden, knuffels, frisdrank, donuts, kroepoek, pasta, douchegel en ga zo maar door. “Ik ging zelf ook naar de voedselbank”, vertelt één van de vrijwilligers tijdens het inladen van pakken sap. “Dan was je echt blij met dit soort sapjes. Dat zijn echt luxeproducten.”

Albert Heijn als partner van de Voedselbank

Martin de Kok, voorzitter van de Tilburgse Voedselbank, kijkt op een afstand toe en vertelt ontzettend blij te zijn met Albert Heijn. “Ze zijn onze grootste leverancier, lokaal en landelijk. We krijgen wekelijks een trailer aan producten uit het versdepot. We proberen voedselpakketten zo gezond mogelijk te maken en dat lukt op deze manier.” Hij is sowieso enorm blij met alle hulp uit de stad. “Er is veel medewerking vanuit winkeliers en we worden altijd overal warm ontvangen.”

In totaal zijn er 520 gezinnen in Tilburg aangesloten bij de Voedselbank. De boodschappen die tijdens de twee minuten gratis winkelen zijn opgehaald, worden verdeeld over de voedselpakketten.

Over de Badeendenrace

En dan nog even over de Badeendenrace. Hoe het kan dat Gemeente Tilburg heeft gewonnen? “Ze steunen elk jaar het evenement door 100 badeendjes te kopen”, vertelt Sander Oord van de Badeendenrace. “Vorig jaar hebben ze ook iets gewonnen en hun prijs doorgegeven.”

Dit jaar gingen er op 22 september (de race werd verplaatst vanwege de hitte) 7500 eendjes de Piushaven in. De Tilburgse Femke Ketch (20 jaar en in bezit van een Opel Corsa uit 1999) had geluk, zij won de hoofdprijs: het C-ééndje. In totaal haalde het evenement €29.500 op voor Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg.

 

Reageer op dit bericht