Volg de Amerikaanse verkiezingen in Tilburg

Amerikaanse verkiezingen

Het lijkt wel of heel wereld is er op dit moment mee bezig is: de verkiezingen in de Verenigde Staten. Op dinsdag 8 november kiezen ze een opvolger voor president Obama.

Deze verkiezingen zijn nu al één van de meest spraakmakende uit de geschiedenis. Beide kandidaten hebben het ene na het andere schandaal over zich heen gekregen. De zekere overwinning van Hillary lijkt in gevaar te komen door het email debacle. Wil jij de spannende verkiezingen met andere geïnteresseerden volgen? Kijk dan hieronder waar jij dit kunt doen in Tilburg.

Paradox

Dat de verkiezingen leven in Tilburg is merkbaar bij Paradox in het uitverkochte Hartslagcafé. Hier zullen onder andere buitenlandcommentator Paul Brill (Volkskrant) en historicus James Kennedy (Utrecht University) aanwezig zijn.

Café Bakker

In Café Bakker komt professor Maleki vooruitblikken op de mogelijke uitkomst van de verkiezingen. Beide scenario’s gaan uitgelicht worden: een universum waarin Trump wint en uiteraard hetzelfde idee alleen dan met Clinton. Deze lezing duurt van 18:30 tot 21:00 uur en is toegankelijk voor alle studenten. Schrijf je in via www.elsatilburg.nl of stuur een email naar info@elsatilburg.nl.

Fontys studenten

Hier kun je niet fysiek heen, maar toch een eervolle vermelding. Studenten van Fontys uit Tilburg houden sinds 2 november een blog bij over de verkiezingen. Op 8 november gaan zij heel de dag live brengen vanuit Amerika.

Nabeschouwing

De definitieve uitslag zal naar verwachting op woensdag 9 november rond 05:00 uur in de ochtend bekend gemaakt worden. Op 10 november is er om 15:00 uur een nabeschouwing in Dante building zaal 1 bij Tilburg University, georganiseerd door het Academic forum en HOVO Brabant. Hoe nu verder? Dat is het thema van deze paneldiscussie met Amerikakenners Willem Post, Frans Verhagen en Tom-Jan Meus. Je kunt je aanmelden voor deze nabeschouwing via academicforum@tilburguniversity.edu.