Volledige programma van 013 CIFF onthuld

Volledige Programma

013 CIFF onthult het volledige programma dat te zien gaat zijn van 22 t/m 25 oktober in Tilburg. Tijdens dit festival worden er 13 films gedraaid én kun je verschillende workshops volgen.

Het volledige programma

 • Staff Only (Spanje, 2019, regisseur Neus Ballús) – Openingsavond – Nederlandse première
 • Servants (Slowakije / Roemenië / Tsjechische Republiek / Ierland, 2020, regisseur Ivan Ostrochovský) – Slotavond – Nederlandse première
 • Buoyancy (Australië, 2019, regisseur Rodd Rathjen) – Benelux première
 • Castle of Dreams (Iran, 2019, regisseur Reza Mirkarimi) – Nederlandse première
 • The Fever (Brazilië / Frankrijk / Duitsland, 2019, regisseur Maya Da-Rin)
 • The Fourth Wall (China, 2019, regisseur Zhang Chong, Zhang Bo) – Benelux première
 • Noah Land (Turkije / Duitsland, 2019, regisseur Cenk Ertürk) – Benelux première
 • On the Quiet (Hongarije, 2019, regisseur Zoltán Nagy) – Benelux première
 • The Pencil (Rusland, 2019, regisseur Natalya Nazarova) – Benelux première
 • Sister (Bulgarije / Qatar, 2019, regisseur Svetla Tsotsorkova) – Nederlandse première
 • This Is My Desire (Nigeria, 2020, regisseur Arie & Chuko Esiri) – Benelux première
 • Uncle (Denemarken, 2019, regisseur Frelle Petersen)
 • The Woman Who Ran (Zuid-Korea, 2020, regisseur Hong Sangsoo) – Nederlandse première

Verder biedt Martin Koolhoven ook twee masterclasses aan. Hij is een internationaal bekende Nederlandse filmmaker. De regisseur van vijf opeenvolgende hitfilms in zijn thuisland, waarvan de laatste, de Western Brimstone, in première ging op het filmfestival van Venetië en werd verkocht aan meer dan 80 landen.

Meer informatie over de masterclasses en het volledige programma vind je op de website van 013 CIFF.

Opening Night

Het 013 Cinecitta International Film Festival heeft de volledige reeks van internationale films onthuld voor hun tweede editie, die plaatsvindt van 22 tot en met 25 oktober. Eerder maakte het festival bekend dat de “Opening Night”-selectie, op donderdag 22 oktober, de Nederlandse première is van de Spaanse film Staff Only, in aanwezigheid van de jonge ster Elena Andrada, die gedurende het festival in Tilburg zal zijn.

Slotavond

Het festival kondigde aan dat de selectie van de slotavond, gepland voor 25 oktober. De Nederlandse première is van Servants, een prachtige gefilmd en meesterlijk geregisseerd zwart-wit periodedrama van Ivan Ostrochovský uit Slowakije. Dit werk speelt zich af in 1980. Het betreft een groep rebelse jonge seminaristen die betrokken raken bij een ondergrondse enclave van geestelijken die proberen de boze en alziende staat te bestrijden.

Van de 13 films gaan er 11 beleven hun première in  Nederland of Benelux. Akke filminformatie, schema’s en kaartjes zijn nu beschikbaar op de website van het festival.

Tickets en festivalpassen zijn nu ook verkrijgbaar aan de kassa van Cinecitta. De gratis pocketgids is zowel bij Cinecitta als op podia in Tilburg en de regio verkrijgbaar. Deze gids bevat alle film- en roosterinformatie, dit jaar zowel een Engelse als Nederlandse versie.

Over 013 CIFF

“We hebben allemaal een vreemde en moeilijke acht maanden achter de rug”, zei festivaldirecteur Jack Vermee, “maar we zijn er trots op dat we deze 13 films kunnen presenteren, die variëren van komedie tot thriller tot humanistisch drama. Ze zijn bedoeld om gezien te worden: niet online, maar op het grote scherm, in het donker, met een gemeenschap van cinefielen als je buren”.

“Met de toevoeging van de twee nieuwe state-of-the-art filmzalen bij Cinecitta, goed voor een totaal van vijf, zijn we in staat om de films te vertonen op een manier die voldoet aan de maatregelen van het RIVM” vervolgde Vermee. “013 CIFF is een van de weinige festivals dit jaar dat een volledig ‘fysiek evenement’ is, en daar zijn we ook trots op.”