Voor de thuisblijvers: bekerfinale Willem II – Ajax op groot scherm op de Heuvel

Willem II op de Heuvel

Zoals heel Tilburg en ook de rest van Nederland inmiddels weet: onze trots heeft het geflikt. Willem II staat op zondag 5 mei in de bekerfinale. De tegenstander in de Kuip is Ajax. Speciaal voor de thuisblijvers wordt er een groot scherm op de Heuvel geplaatst.

Goed om te weten: je kunt de bekerfinale nog bezoeken. Er zijn namelijk nog een handje vol autokaarten te koop via de website van Willem II.

Groot scherm op de Heuvel

Ga jij niet naar de Kuip, maar vind je het gezelliger om in de stad te kijken dan thuis voor de buis? Op de Heuvel wordt een groot scherm geplaatst waar Willem II supporters kunnen genieten van de wedstrijd. Het scherm wordt ter hoogte van het standbeeld van Koning Willem II geplaatst. Vanaf 15:00 uur draait er een dj lekkere platen totdat de wedstrijd om 18:00 uur begint. Na de wedstrijd draait de dj door tot 23:00 uur. Let op: zelf meegebrachte consumpties zijn niet toegestaan. De organisatie is in handen van Grill-ig, The Talk en HAVANA. Bij de barren kun je enkel met contant geld betalen.

Ook Café de Kok, hét café dat gedurende het hele seizoen hun nek uitsteekt voor de supporters van Willem II en verschillende activiteiten organiseert, geeft voor-, tijdens- en na de wedstrijd een feest. Ook zij zenden de wedstrijd op groot scherm uit.

Bevrijdingsconcert vervroegd

Vanwege de bekerfinale heeft de organisatie van het Bevrijdingsconcert in de Piushaven besloten de aanvangstijd te vervroegen. Het concert vindt dit jaar eenmalig in de middag plaats. Het concert begint om 14:00 uur en is gratis te bezoeken. Hierdoor is een bezoek aan het concert en het bekijken van de bekerfinale goed te combineren.

Tilburg kleurt rood-wit-blauw

Tilburg is momenteel in de ban van de bekerfinale. Zo’n 18.000 kaarten gingen in mum van tijd over de digitale toonbank en de stad kleurt rood-wit-blauw. Zo hangt er een gigantisch spandoek aan het Interpolisgebouw, heeft de ondernemersvereniging van de Korvel alvast een spandoek over de Korvelseweg gehangen en gaat ook de verkoop van bekerfinale merchandise gigantisch hard.

Het is sowieso een mooi seizoen voor Willem II en dat is te merken aan de beleving. De thuiswedstrijden zijn sfeervoller dan ooit en uitvakken puilen uit.

Zoals al vermeld is, kun jij nog deel uitmaken van het rood-wit-blauwe leger dat op zondag 5 mei naar de Kuip reist. Bestel snel je kaarten. 

willem II