Koopstart helpt starters aan koopwoningen

In Tilburg zijn de eerste drie woningen met Koopstart al verkocht. Deze manier van kopen maakt het mogelijk om ook met een smallere beurs een woning te kopen omdat je via WonenBreburg korting krijgt op de marktwaarde. Zo vonden starters Dennis (22) en Tineke (23) hun ruime koopappartement aan de Hart van Brabantlaan in het centrum van Tilburg.

De hypotheekadviseur wees ons op Koopstart

Voor Dennis en Tineke was vrije sector huur veel te duur en voor een sociale huurwoning stonden ze nog niet lang genoeg ingeschreven. Om zich te oriënteren op de koopwoningmarkt maakte Dennis een afspraak met een hypotheekadviseur. Hij wees het stel naast de lage rentestand ook op de mogelijkheden wat betreft Koopstart via WonenBreburg. Dat bood mogelijkheden.

“Op wonenbreburg.nl las ik er meer over”, zegt Dennis. “Met Koopstart kun je in aanmerking komen voor korting op de marktwaarde van de woning. Je wordt wél volledig eigenaar en mag de woning vrij op de markt verkopen. De korting moet je dan terugbetalen. Daar wilde ik meer over weten, dus ben ik gaan praten met WonenBreburg.”

Op zoek naar een betaalbare koopwoning

Op de website van WonenBreburg speurden Dennis en Tineke alle woningen af met een Koopstart-tekentje. “Nu werden de écht interessante appartementen bereikbaar,” zegt Dennis. “We hadden eerst interesse in een ander appartement aan de Hart van Brabantlaan. Helaas was dat nét verkocht, maar WonenBreburg had goed nieuws voor ons. Dit mooi afgewerkte appartement waarin we nu wonen stond nog niet op de website. Het zou snel op de markt komen en we mochten alvast kijken.

Super ruim en gezellig

Deze bleek nog veel mooier! Alles zag er netjes uit: strakke muren, een egale vloer, HR++ glas, een Politiekeurmerk en als huiseigenaar kun je het appartement natuurlijk naar eigen smaak verbouwen.” Dennis heeft de muur van de vroegere derde slaapkamer uitgebroken. “Nu hebben we een super ruime woonkamer, helemaal van voor naar achter. En het is hier heel gezellig. We hebben goed contact met beide buren. De een is al op de koffie geweest, met de ander gaan we binnenkort een bakkie doen.”

Koopstart voor jou?

Of je voor Koopstart in aanmerking komt, hangt van jouw inkomen en eventuele vermogen af. WonenBreburg staat voor betaalbaar wonen in Tilburg en Breda. Om het ook voor starters en mensen met een smallere beurs mogelijk te maken een woning te kopen, introduceerden zij Koopstart per 1 januari 2015. De korting is soms precies genoeg om de stap naar een eigen woning te zetten. Kijk hier voor meer informatie over Koopstart?