Voorjaarsvakantie vier je in Natuurmuseum Brabant! (Na de carnaval natuurlijk)

Zou het dit jaar dan echt voorjaar worden zonder dat we één vlokje sneeuw hebben gezien…? Over sneeuw gesproken: die hadden ze in de IJstijd ook. Net als mammoeten, sabeltandtijgers en Neanderthalers. Die kun je in Natuurmuseum Brabant allemaal zien in de tentoonstelling IJstijd!, waar je ook een mammoet kunt besluipen of een sieraad kunt maken. Of je bekijkt de prachtige beelden van De Nieuwe Wildernis en André Kuipers. Maar je kunt ook natuuronderzoeker worden in de OO – ZONE, waar je met een speciale onderzoekspas allerlei leuke onderzoekjes kunt doen. Teveel om op te noemen! En na afloop ‘versier je dier’-cupcakes of een tosti krokodil eten in het café. Dus, als je genoeg confetti en optochten hebt gezien: kom naar Natuurmuseum Brabant!

Natuurfotografie en IJstijd-extra’s
Nog tot en met 16 maart te zien: de fototentoonstelling De Nieuwe Wildernis/ Natuur in beeld, met foto’s uit de natuurfilm De Nieuwe Wildernis en van de ruimtevaartreis van kosmonaut André Kuipers. Daardoor kun je zien hoe onze planeet er vanuit een ruimteschip uitziet, en de natuur in Nederland van heel dichtbij bekijken.
Ook proberen: de IJstijd-extra’s. Bij de balie kun je een speciaal IJstijdpakketje kopen. Daarin vind je spulletjes die mensen in de IJstijd ook gebruikten, plus een aantal opdrachten om je nog meer een bewoner van de IJstijd te voelen. Hoe lang zou jij zijn, als je Neanderthaler was geweest? Je kunt ook je eigen sieraden maken.

En natuurlijk de OO – ZONE en de Reis

Maar er is nog veel meer te zien in het museum. Je mag de OO – ZONE ook niet missen! Daar kun je meer dan tweeduizend objecten zien en –nog leuker-  je mag ze ook uit de lades halen met je speciale onderzoekspas! Die pas is voor bezoekers vanaf acht jaar, de vitrines zijn uiteraard voor jong en oud.

Vergeet even dat het nog winter is en kruip lekker warm terug in de baarmoeder bij de tentoonstelling Hoezo seks? Fiets net zover als dieren reizen in de tentoonstellingszaal Van hot naar her. Ontdek in Overleven welke diersoorten er in de koude winters zijn uitgestorven. In Natuurmuseum Brabant hoef je je deze vakantie in elk geval niet te vervelen!
Ook leuk: in het museumcafé zijn sinds kort cupcakes te krijgen om zelf als dier te versieren, of een tosti krokodil. Perfect om na te genieten!

Algemene informatie
Natuurmuseum Brabant is te vinden aan de Spoorlaan 434 in Tilburg, tegenover Tilburg CS en het busstation. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op maandag 3 maart zijn we gesloten. Voor meer informatie zie www.natuurmuseumbrabant.nl of bel 013 5353935.