Voormalig Café Tramstation wordt omgetoverd tot barber- en tattooshop en opent nog deze maand

café tramstation

Het was een moeilijke periode voor de 29-jarige Myke Foppele en 37-jarige Johan Lijster. De twee hebben plannen om onder één dak een barber- en tattooshop te openen. De sleutels van het oude Café Tramstation aan het Wilhelminapark ontvingen ze in maart en daarna sloeg het noodlot toe: vanwege het coronavirus mochten kappers en tatoeëerders hun beroep niet uitoefenen. 

En dus vierden de twee wel een klein feestje toen premier Rutte afgelopen dinsdag in zijn persconferentie vertelde dat kappers en tattooerders vanaf 11 mei weer aan de slag kunnen. ”We hebben wel een biertje gedronken ja. Maar daarna was het meteen in de vijfde versnelling en afspraken inplannen voor klanten,” vertelt Myke.

Want de tijd dat Myke en Johan niet mochten knippen en tatoeëren, hebben ze gebruikt om het nieuwe pand flink te verbouwen. “Dat we nul inkomen hadden, was erg vervelend. Aan de andere kant hebben we nu veel tijd gehad om te verbouwen. Dat hadden we anders buiten onze kappers- en tattoo-afspraken om moeten doen. We zijn de begane grond van het pand helemaal naar de oude staat aan het herstellen.” Aan de linkerkant opent Myke haar barbershop The Bodhi Barber en aan de rechterkant zet Johan straks prachtige kunstwerken op het lichaam van zijn klanten in tattooshop The Bearded Thrush. “We houden wel echt ons eigen bedrijfje aan. Maar onze stijlen en doelgroepen liggen zo dichtbij elkaar, dat we afgelopen jaar besloten om samen onder één dak aan de slag te gaan.”

Vrienden geworden in de stoel

Aan hoe de twee elkaar kennen, gaat ook een mooi verhaal vooraf. Johan laat zijn baard namelijk verzorgen door Myke en zo bouwden de twee in de kappersstoel een band op. Later liet Myke haar tatoeages dan ook bij Johan zetten en werd de band nog sterker. ”Eigenlijk kennen we elkaar gewoon uit de stoel en hebben we vanuit daar een mooie band opgebouwd.”

Ook de noodzaak om naar een nieuw pand te gaan, had bij beiden dezelfde reden. “Johan en ik werkten beiden vanuit huis. Op een gegeven moment waren onze partners er wel klaar mee dat er constant mensen over de vloer kwamen voor een knipbeurt of tatoeage. Toen is het eigenlijk in een stroomversnelling geraakt.”

Specialismen

Binnen hun vak hebben Myke en Johan beiden hun specialisme. Johan vertelt: ”Mijn specialisme is voornamelijk fineline en dotwork. Maar ik ga me ook specialiseren in oldschool en daar mijn eigen draai een geven.”

Naast het creëren van fraaie ‘opscheertjes’ met een mooie ‘overloop’, is Myke gespecialiseerd in het behandelen, verzorgen en bijhouden van baarden. “En dan voornamelijk flinke grote volle baarden,” zegt Myke met een lach.

Opening

Momenteel zijn Myke en Johan druk bezig met de laatste loodjes van de verbouwing en de puntjes op de i te zetten. Op 18 mei willen ze, als de verbouwing ze niet tegenwerkt, de deuren openen.

“De telefoon gaat constant over momenteel. Veel klanten hebben hun bezoekje aan de barber- en tattooshop toch gemist. Zo zit ik tot eind mei vol met afspraken,” vertelt ze. ”Maar klanten mogen natuurlijk altijd bellen en dan kijken we of ik een gaatje kan vinden of iets later een afspraak in kan plannen.”

Ook voor Johan wordt het al snel lekker druk. “Door de steeds verschuivende maatregelen omtrent het coronavirus, heb ik een hoop afspraken moeten verplaatsen en was het lang onduidelijk wanneer die plaats konden vinden. Daar hebben we nu duidelijkheid over.”

De twee vrienden kijken in ieder geval enorm uit naar de opening van hun creatieve plek. “We hopen dat het een komen en gaan gaat zijn van klanten, vrienden en bekenden.”