Voormalig textielfabriek ‘Duvelhok’ binnenkort weer open

duvelhok

Het Duvelhok wordt binnenkort heropend. De karakteristieke oude textielfabriek in het centrum van Tilburg was in verval geraakt, maar wordt momenteel stevig gerenoveerd. Nieuwe ondernemingen zullen in de komende maanden één voor één haar deuren openen in de fabriekshal uit 1862.

Karin Bruers kocht de fabriek in 2014 van de gemeente Tilburg. Wat er dan precies in het Duvelhok komt, is een hele opsomming.

Een ontmoetingsplaats met coiffure en manicure voor (demente) ouderen, een open mozaïekatelier, een galerie, een kantine, een beeldentuin, veilingen, maar ook een plek om te studeren of te werken. Bovendien gaan er regelmatig bijeenkomsten plaatsvinden, zoals debatten, colleges en talkshows.

Hierbij komen kunst en wetenschap samen. Ook komen mensen met een bijzonder verhaal aan het woord. Veel verschillende ideeën, maar alles nadrukkelijk met een open karakter. In de woorden van Karin Bruers wordt het Duvelhok een “open vrijplaats waar kwaliteit van leven en werken vorm krijgen. Het wordt een broedplaats met ruimte voor experiment, waar ook fouten gemaakt mogen worden.”

Karin is niet bang voor het ontbreken van een helder verhaal. “Ik houd niet zo van duidelijkheid. Dat het daaraan ontbreekt schrikt niet af, de mensen zijn slim geniet en vinden ons wel” aldus Karin.

duvelhok

Meer informatie over het Duvelhok, zoals verwachte openingen, het laatste nieuws en de historie van het gebouw, is te vinden op de website en de Facebook-pagina van het Duvelhok.