Voorpremière van Amy in Tilburgse bioscopen

Amy

De film Amy vertelt het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse vanuit haar eigen perspectief. Op zaterdagavond (21:00 uur) is Cinecitta de eerste Tilburgse bioscoop die de voorpremière van de film vertoont. De voorpremière is op zondag (16:00 uur) en woensdag (21:00 uur) ook te zien in Pathé.

Amy Winehouse

Met haar fenomenale stem en muzikale talent, behoort zij tot één van de grootste iconen van deze eeuw. Als dé superster van een generatie en een authentieke jazzartiest pur sang, schreef en zong Amy vanuit het diepst van haar hart. Ze gebruikte haar muzikale gave om haar persoonlijke problemen te uiten. De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards.

Keerzijde

Haar wereldwijde succes had echter ook een keerzijde en veroorzaakte een opdringerig en genadeloos mediacircus, dat in combinatie met haar roerige relaties en rock-‘n-roll levensstijl zijn tol begon te eisen. Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud. De film wordt muzikaal ingeleid door een akoestisch live-optreden. https://www.youtube.com/watch?v=_2yCIwmNuLE

Tickets

Een kaartje voor deze allereerste voorpremière bij Cinecitta kost €9,- en deze scoor je op de website van Cinecitta of aan de kassa van de bioscoop, die elke dag geopend is vanaf 13.00 uur. Een kaartje voor de voorpremière bij Pathé kost €10,- en is te verkrijgen via de website van Pathé of aan de kassa van de bioscoop.