Voorproefje Tilburg Culinair: De Postelse Hoeve

Donderdag 25 september tot en met zondag 28 september vindt Tilburg Culinair plaats. Tilburg staat die dagen in het teken van lekker eten en genieten van het leven. Wij stellen je daarom voor aan een aantal deelnemers van dit culinaire evenement. Eigenaresse Yvonne Vermeer van De Postelse Hoeve heeft er zin in.

Gelegen naast het Hasseltse kapel, bij het pittoreske Hasseltplein en vlakbij het Draaiend Huis ligt al meer dan 50 jaar De Postelse Hoeve. Sommige mensen hebben nog het gevoel van een prijzige kaart en een stoffig en oubollig uiterlijk wanneer ze de naam Postelse Hoeve horen. Maar dat kan verzekerd worden, dat is al sinds tijden niet meer. Het restaurant is omgetoverd tot een moderne brasserie.

De Postelse Hoeve is toegankelijk voor jan en alleman. Er zitten verschillende vaste gasten op het terras die er vaak komen om met zakenrelaties te lunchen of te dineren. “Leuk om deze mensen altijd te zien of om er even ‘hallo’ tegen te zeggen. Op Culinair heb ik de tijd ze uitgebreid te spreken. Dan is het sociale aspect van het evenement van belang,” vertelt Yvonne.

Tilburg Culinair

Al sinds het begin van Tilburg Culinair is De Postelse Hoeve van de partij. Na jarenlang deelgenomen te hebben, kun je toch wel zeggen dat ze ervaringsdeskundige zijn. “Culinair betekent kookkunst, maar je moet niet té ver gaan. Je moet wel uit de voeten kunnen en iedereen van dezelfde kwaliteit gerechten voorzien.” De Postelse Hoeve laat haar kookkunsten zien door met drie ‘keywords’ te koken. “Goed, lekker en mooi”, vertelt Yvonne. Dankzij deze keywords zorgen ze ervoor dat de gerechten toegankelijk en eenvoudig te bereiden zijn.

Je zult De Postelse Hoeve goed opmerken op Tilburg Culinair. Wanneer je de troskes hebt gehaald, hoef je je maar om te draaien en je hebt ze in je blikveld. Dus een prima plek om je eerste wijntje of biertje te consumeren of om er te blijven hangen.  Yvonne wil zelf niks aanraden, aangezien ze achter alle gerechten staat. Ze leggen liever de keuze bij de bezoeker. Kies wat je lekker vindt, want over smaak valt niet te twisten.

Smaken verschillen. Postelse Hoeve heeft een groot aanbod aan diverse gerechten en er is voor ieders wat wils. Zo is er een proeverij van krab, een gerecht geserveerd met gerookt speenvarken dat zowel zacht gegaard als gegrild is. Maar ook voor de zoetekauw is er een hangop met gemarineerd rood fruit. Bekijk de andere gerechten via De Tilburg Culinair 2014 App.

De Postelse Hoeve heeft er in ieder geval zin in, en ziet jullie allemaal graag op Tilburg Culinair.