Voorverkoop Roadburn Festival 2010 zaterdag van start

De voorverkoop voor het Roadburn Festival 2010, Europa's toonaangevende festival voor stonerrock, psychedelica en avant-metal, start op zaterdag 28 november om 10:00. Tickets voor het driedaagse festival zijn € 145,00 (exclusief service kosten) en verkrijgbaar via de bekende VVK-adressen.

Het Roadburn Festival 2010 zal plaatsvinden van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 april in zowel 013 Popcentrum als het Midi Theater in Tilburg. Op zondag 18 april vindt de additionele Roadburn afterburner plaats in 013 Popcentrum.

Het Roadburn festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedevaartsoord voor eenieder die psychedelica en allesomverkegelende gitaarriffs een warm hart toe dragen; het festival heeft een grote aantrekkingkracht op liefhebbers uit heel Europa, Amerika, Japan en Australië, en verkocht vorig jaar alle kaarten in slechts 45 minuten. We raden Nederlandse Roadburn-adepten aan om niet tot na het weekend te wachten met de aanschaf van tickets omdat de belangstelling uit het buitenland groter is dan ooit.

Grote namen voor Roadburn Festival 2010 zijn onder andere Artist in Residence Enslaved (dat in verschillende gedaantes zal optreden), Candlemass, dat het 25 jarig jubileum viert, Goatsnake, Yob, Jesu, Thorr's Hammer, Comus, Jarboe, EyehateGod, Brant Bjork, Shining (NO) en ook Shrinebuilder, bestaande uit Scott Kelly (Neurosis), Al Cisneros (OM, Sleep), Wino (Saint Vitus) en Dale Crover (Melvins).

Avant-garde metal-legende Tom Gabriel Warrior, bekend van Hellhammer en Celtic Frost, is curator van Roadburn Festival 2010. Hij zal, naast het eerste officiële optreden ooit van zijn nieuwe band Triptykon, verantwoordelijk zijn voor het programma op vrijdag 16 april. Roadburn 2010 vindt plaats van 15 t/m 18 april 2010 in 013 Popcentrum en Midi Theater in Tilburg. Voor meer informatie, kijk op www.013.nl of www.roadburn.com