Nieuws

Let op! Dit artikel is al 3341 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Vrij-op-naam-weken bij Hart van Brabant Makelaardij

Sinds kort biedt Hart van Brabant Makelaardij weer een gedeelte van het woningaanbod aan tegen vrij op naam prijzen in plaats van kosten koper. Als koper bespaar je hiermee een groot gedeelte van de kosten koper. Deze worden namelijk door de verkoper betaald

Volgens NVM-makelaar René Ooms is het heel interessant om op deze manier een woning te kopen. “Je hebt toch ineens een leuk financieel voordeel te pakken. De verkoper geeft immers tijdelijk een stukje van zijn marge weg. Bovendien gaat per 1 juli de overdrachtsbelasting weer naar 6% in plaats van de huidige 2%. De aankoop van een woning wordt dus weer duurder”.

Eind 2011 zijn de vrij-op-naam-weken voor de eerste keer gehouden. “We zijn hiermee uniek in de regio. Eind vorig jaar hebben we hier extra woningen mee verkocht. Aangezien we nu in de laatste maanden zitten van de extra lage overdrachtsbelasting hebben we besloten om de actie nog een keer te houden”, aldus Ooms. De 2% overdrachtsbelasting loopt nog tot en met 30 juni van dit jaar. Dit betekent wel dat de notariële overdracht voor die datum moet plaatsvinden. Aangezien de formele afwikkeling van een hypotheek 6 tot 8 weken bedraagt heeft een koper tot begin mei om hiervan te profiteren.

Ooms bevestigt dat de woningmarkt roerige tijden doormaakt. “Het is wel eens makkelijker gegaan, zullen we maar zeggen. Toch moeten we niet vergeten dat er nog steeds woningen worden verkocht. Een koper heeft momenteel genoeg keus en we hebben gemerkt dat een vraagprijs vrij op naam het verschil kan maken tussen te koop staan of verkocht worden.”

De Vrij-Op-Naam-Weken duren tot en met 07 mei.

(op de foto: NVM-makelaar René Ooms)

 

 

Reageer op dit bericht