Nieuws

Let op! Dit artikel is al 32 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Vrijwilligers in het zonnetje gezet met Picknick in ’t park

10.000 vrijwilligers zijn door hun organisaties in het zonnetje gezet met actie “Picknick in ’t park”. Met deze actie van VrijwilligersTilburg (in samenwerking met gemeente Tilburg), konden verschillende Tilburgse vrijwilligersorganisaties voor hun vrijwilligers kosteloos lunch- en of borrelpakketjes bestellen. Deze werden bij hen aan huis langsgebracht. Deze actie vond plaats tijdens de derde campagneweek van het Nationale Jaar Vrijwillige Inzet. En het was een groot succes!

Verrassingsbezoekjes 

VrijwilligersTilburg is met een bakfiets langs 500 huizen van vrijwilligers  geweest om ze extra te verblijden. Het team bracht 0.0 bubbles, kanjers, (toffe) peren en een instax fotosysteem. Allemaal mogelijk gemaakt door Fujifilm en door andere bedrijven met liefde voor vrijwilligers. Dat allemaal onder het genot van een mooi lied: “Zomaar een prachtig mens”. Een Tilburgs lied speciaal voor vrijwilligers. Sommige bezoekjes waren extra bijzonder: deze vrijwilligers werden verrast met een optreden van de kersverse Tilburgse stadsdichter Rodgairo Dalnoot. Hij schreef speciaal een gedicht voor alle vrijwilligers uit de gemeente Tilburg. Daarnaast brachten ook de jonge zanger Sam of zangeres Mariëlle Does een bezoekje aan sommige vrijwilligers. Ook werden een aantal organisaties bezocht door wethouder Rolph Dols om de vrijwilligers persoonlijk te bedanken.  

Vrijwilligers bedankje

Ieder jaar worden de vrijwilligers van Tilburg bedankt door gemeente Tilburg. Hiermee uiten zij hun waardering voor de inzet voor de stad, de dorpen en haar inwoners. Want vrijwilligers maken Tilburg mooier. Bovendien konden vrijwilligers via hun vrijwilligersorganisatie een lunch- of borrelpakket ontvangen. Maar liefst 8.500 vrijwilligers hebben op deze manier kunnen genieten van hun bedankje. De pakketjes werden samengesteld door Meesterbakker van Iersel. Bedankjes die niet zijn opgehaald, zijn aan de Tilburgse Voedselbank geschonken.

Nationale Jaar Vrijwillige Inzet 

In het kader van het Nationale Jaar van de Vrijwillige Inzet wordt in 2021 het gehele jaar door aandacht gevraagd voor vrijwilligerswerk. Kijk voor meer informatie op de website.