Vrijwilligersactie NLdoet komt eraan: dit jaar ook een speciale kindereditie

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart vindt NLdoet plaats, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds en wordt in Tilburg georganiseerd en gecoördineerd door ContourdeTwern. Duizenden Nederlanders ervaren tijdens NLdoet hoe gevarieerd en leuk vrijwilligerswerk is, en leveren tegelijkertijd een mooie bijdrage aan een van de dankbare vrijwilligersprojecten. Dit jaar gaan er in Tilburg naar verwachting meer dan 450 vrijwilligers aan de slag in maar liefst 64 projecten. Het aantal projecten en vrijwilligers dat zich voor de actie heeft ingeschreven was nog nooit zo hoog.

Ook is er dit jaar voor het eerst een speciale kindereditie, T-Kids doet! Ruim honderd kinderen, van de basisscholen De Lochtenbergh, De Stappen, De Vuurvogel en Hubertus gaan bij Amarant, De Hazelaar, De Herdgang en Willem II verschillende activiteiten begeleiden en verzorgen op vrijdag 15 maart.

Vrijwilligers gezocht

Voor een aantal projecten zoekt de organisatie nog vrijwilligers. Namelijk:

  • Koken/tafels aankleden bij de Mendelssohnflats in Tilburg Noord
  • Lente-/zomerklaar maken parochiekerkhof Heikant-Quirijnstok
  • Paasstukjes maken met cliënten van De Hazelaar
  • Stadswandeling maken door hartje Tilburg met ouderen van dagbesteding Bijsterstede
  • Houten wagen beitsen bij het Spoorpark
  • Rolstoelen en rollator wasstraat bij Zonnehof
  • Zwerfafval ruimen bij wijkcentrum De Nieuwe Stede

Wil jij ook een dag(deel) de handen uit de mouwen steken voor een stichting, vereniging of zorginstelling? Dat kan individueel of als team met je gezin, collega’s, sportmaatje of je voetbalelftal. Meld je aan als vrijwilliger via deze website en klik op locatie Tilburg.