Nieuws

Let op! Dit artikel is al 47 dagen oud en wellicht niet meer relevant

VrijwilligersTilburg bedankt alle vrijwilligers met decemberkalender vol cadeautjes

7 december 2021 is het de nationale dag van de vrijwilliger. Om alle vrijwilligers in gemeente Tilburg te bedanken, deelt VrijwilligersTilburg een decemberkalender uit. Deze kalender is samengesteld door hun partner NL voor Elkaar en zit vol met kleine cadeautjes, van winacties tot korting tot online activiteiten. Speciaal voor iedereen die het verschil heeft gemaakt.  

“We vinden het geweldig dat er elk jaar zoveel mensen voor elkaar klaarstaan”, vertelt Rob Beckers, adviseur bij VrijwilligersTilburg. “Juist met opnieuw een coronajaar, wat voor veel mensen niet makkelijk was. Voor al die duizenden uitgelokte glimlachjes, gedronken kopjes koffie, gesproken woorden, gegeven knuffels, wijze raad en uurtjes inzet, geven we graag wat geluksmomentjes terug. Daarom krijgt iedere vrijwilliger van ons een decemberkalender, vol met kleine cadeautjes. Van winacties tot korting tot online activiteiten, voor ieder wat wils,” aldus Robbert.

Hoge hulpbereidheid

Op de website van VrijwilligersTilburg kunnen inwoners makkelijk iets goeds doen. Voor een ander, een vereniging, stichting of burgerinitiatief of iets voor de omgeving waar je woont. Het werkt precies zoals de bekende marktplaats maar dan zonder geld: vraag en aanbod op gebied van vrijwilligerswerk worden verzameld en gematched. Er doen al meer dan 1.000 inwoners mee en er zijn sinds 1 oktober tachtig matches gemaakt.

Hulp is hard nodig

De combinatie van een florerende economie en strengere coronamaatregelen zorgen ervoor dat er meer vrijwilligers nodig zijn. “Er staan nog 200 oproepjes op het platform open. Dat aantal groeit gewoon door, terwijl de instroom van nieuwe vrijwilligers de laatste maanden afneemt. De coronamaatregels hakken er bij kwetsbare Tilburgers hard in, maar studie en werk gaan ‘gewoon’ door. Mensen denken geen tijd te hebben voor vrijwilligerswerk of weten niet hoe of waar ze kunnen bijdragen. Het platform helpt omdat het goed doen makkelijker maakt. En dat kan al in een uurtje,” vertelt Beckers.

Vrijwilligers bedanken

Om alle vrijwilligers in gemeente Tilburg te bedanken, is er vanaf 7 december voor ieder een digitale decemberkalender met meer dan 20 cadeautjes. “De kalender is er voor iedereen, maatschappelijke organisaties kunnen deze gratis bij ons aanvragen voor hun vrijwilligers. Naast bedanken, hopen we hiermee iedereen te inspireren om volgend jaar ook weer voor elkaar klaar te staan”, aldus Beckers.

Extra informatie

Meer informatie over VrijwilligersTilburg vind je op hun website. Zelf vrijwilliger worden? Meld je gemakkelijk aan via deze link.