Vroeg carnavallen met SanseVIERENJA bij De Vrienden van Tilburg

Zaterdag 26 november is het zover: Het grote SanseVIERENJA wordt gevierd bij De Vrienden van Tilburg! Jos van Geffen bedacht samen met drie vrienden uit zijn carnavalsvereniging het feestje om het carnavalspubliek alvast warm te krijgen. Lees snel verder voor alles wat je moet weten over dit toffe feestje!

Een traditie is geboren

Vorig jaar, elf dagen voor de elfde van de elfde, was de eerste editie van SanseVIERENJA. Naar eigen zeggen is er toen een traditie geboren en zal de tweede editie zaterdag 26 november plaatsvinden. “Het idee is eigenlijk ontstaan in coronatijd, toen er niks kon. Samen met drie vrienden van onze carnavalsvereniging CV De Jassen, bedachten we dat we naast die vereniging ook wel een eigen feest zouden willen organiseren”, vertelt Jos.

Sansevieria

De naam SanseVIERENJA komt van de plant Sansevieria, een plant die uiteraard is gekoppeld aan carnaval. Maar wat maakt dit feestje nou zo speciaal? “Carnavalsmensen houden sowieso van een goed feestje en weten ook hoe ze goed moeten feesten. In Tilburg bestond er nog niet zo’n feest zoals dit, dus echt in een discotheek. Zodoende vonden wij het leuk om dit te realiseren. De mensen die er vorig jaar waren, hebben wij ook gesproken en die waren allemaal super enthousiast.  Er is geen trammelant geweest of iets, dat heeft ook te maken met het carnavalspubliek. Er zijn  alleen maar gezellige mensen die ook van een borreltje houden!”

Line-up

Het feestje hoef je natuurlijk niet alleen te bouwen. CV De Jassen, Lawineboys, Johnny Purple, De Kapotte Kachels en Vieze Jack zullen ervoor zorgen dat het dak van De Vrienden van Tilburg eraf gaat.

Meer info

Het grote SanseVIERENJA vindt plaats op zaterdag 26 november bij De Vrienden van Tilburg. Het feestje duurt van 19:30 tot 01:30 uur en tickets kosten €23,71. Tickets koop je hier. Check ook even hun Facebook-pagina, waar je ludieke acties vindt zoals 11,11% korting bij een bestelling van tien tickets.