Vrolijke speurtocht Kerstmis binnen en buiten in Natuurmuseum Brabant

Wat hebben een heksenbal en een 2000 jaar oude Romeinse olielamp met Kerstmis te maken? Waarom hangen we eigenlijk kerstballen in een boom? Ontdek het antwoord op deze vraag tussen vanaf 9 december in het mooi versierde Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Als je de speurtocht Kerstmis binnen en buiten volgt, leer je behalve over kerst en de natuur maar ook over dieren in de wintertijd. Ben je tussen 4 en 12 jaar en een echte speurneus? Dan dagen wij jou uit om alle raadsels op te komen lossen!
 
Enge heksen en kerstballen
In Natuurmuseum Brabant ligt voor jou een superleuke en leerzame speurtocht klaar.  Er is een speurtocht voor kinderen in de leeftijd 4 t/m 8 en van 9 t/m 12 jaar. Beide speurtochten komen langs en door alle tentoonstellingen van Natuurmuseum Brabant en sluiten prima aan bij de belevingswereld en het leeftijdsniveau van de kinderen.
Want heb je jezelf al eens afgevraagd hoe dieren de winter kunnen overleven?
Of waarom er van die mooie glimmende kerstballen in de kerstboom worden gehangen? Het schijnt iets te maken te hebben met enge heksen! Tijdens de speurtocht krijg je antwoord op deze vragen.
 
Echte winterdieren
Het museum is ook op zoek naar kinderen die hun muzikale kunsten willen vertonen en moeiteloos met de bellenkrans op de muziek mee bewegen. Probeer maar eens! Als je goed oplet kom je tijdens je ontdekkingstocht ook allerlei dieren tegen met een witte vacht of wit verenpak. De vraag is alleen of jij ze (nog) herkent.
 
Extra informatie
Natuurmuseum Brabant vind je aan de Spoorlaan 434 in Tilburg, schuin rechts tegenover het station van Tilburg. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten. Op Tweede Kerstdag open van 12.00-17.00. Op Oudjaardag gesloten om 16.00 uur. Voor meer informatie zie www.natuurmuseumbrabant.nl of 013 5353935.