Wandelen en tegelijk de horeca steunen: rondom deze natuurgebieden kun je ook eten & drinken afhalen

wandellocaties take-away

Wil jij een frisse neus gaan halen? Dat kan natuurlijk door lekker te gaan wandelen. In Tilburg heb je verschillende prachtige natuurgebieden waar je kunt gaan wandelen. Extra fijn: in sommige van deze gebieden is ook horeca gevestigd waar jij iets lekkers kunt afhalen om te eten en drinken. We zetten er een aantal op een rijtje. 

#1: Oude Warande

Ga jij lekker wandelen in de Oude Warande? Snappen we! Dit is namelijk een van de mooiste natuurgebieden in Tilburg. Je kunt bij Grotto bijvoorbeeld lekkere hapjes en drankjes afhalen. Ook organiseert Bonheur Horeca Groep op zondagen de Warandeling: een culinaire wandeling waar je van drie take-away gerechtjes geniet.

  • Grotto is iedere dag geopend van 10:00 – 17:00 uur voor take-away koffie en lekkernijen uit het vuistje

#2: Stadsbos013

Ook aan de kant van de rugbyvelden (langs de Bredaseweg) gaat Stadsbos013 verder. Hier vind je onder andere Villa Vredelust waar je voor, tijdens of na je wandeling heel veel lekkers af kunt halen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soepen, kroketten en lekkere drankjes. Villa Vredelust is doordeweeks vanaf 14:00 uur geopend. In het weekend zijn ze ook open.

#3: Wandelbos

Ga je lekker wandelen in het Wandelbos? De Zeven Geitjes heeft een foodtruck voor de poort geplaatst waar je koffie, thee, cappuccino, frisdrank en hapjes kunt afhalen.

Ook heeft Sogno Catering een foodtrailer geplaatst bij het Wandelbos. De foodtrailer staat woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag op het grasveldje naast het Wandelbos. Je kunt er terecht voor warme dranken, soepen (ook vegan!), zoete lekkernijen, worstenbroodjes, broodje Unox en nog meer!

#4: Piushaven en Moerenburg

Uiteraard is de Piushaven en Moerenburg ook prachtig om doorheen te wandelen. Zin in een kopje koffie of thee to go? Of iets anders lekkers? Dat kan bij de volgende zaken:

  • Porto Koffie en ijs: huisgemaakte kip en tomatensoep om mee te nemen. Daarnaast ook verschillende soorten ijs, koffies, heerlijke thee, warme chocomel, wafels en broodjes.
  • Boot013: je kunt hier zelfgemaakte frietjes met vijf verschillende stoofvlees varianten afhalen
  • Zoete Moed: heerlijke cupcakes en andere lekkernijen om mee te nemen van woensdag tot en met zaterdag
  • Villa Pastorie: verschillende take-away mogelijkheden in het weekend. Denk aan een kop koffie, stukje taart en meer
  • Vittorio Perzisch IJs: lekkere drankjes en lekkernijen voor uit het vuistje
  • Zomerlust: top voor een wandeling in Moerenburg. Op donderdag, vrijdag en zaterdag hebben ze er koffie to go van 16:30 – 18:30 uur en op zondag van 12:00 – 17:00 uur

#5: Spoorpark

Misschien geen natuurgebied, maar wel een mooi park! De kiosk aan de oostzijde van het Spoorpark is in het weekend geopend van 10:00 – 17:00 uur en doordeweeks van 12:00 – 17:00 uur. Je kunt er terecht voor koffie, thee, warme chocolademelk, limonade , tosti’s, erwtensoep, glühwein, bitterballen en meer.

Uiteraard kun je ook van tevoren iets lekkers afhalen bij de Albert Heijn XL en daarna een rondje (of twee) door het park lopen.

#6: De Roovertsche Leij

In de prachtige bosrijke omgeving van Goirle kun je heerlijk wandelen. Zin in een drankje of hapje to go? Klooster Nieuwkerk is geopend met een take-away concept. Zo hebben ze een lunchbag met fruit, frisse salade, een broodje en verse jus d’orange. Maar je kunt ook gewoon een kopje koffie, thee of iets anders te drinken afhalen.

Meer informatie

Missen wij tips in dit overzicht? Stuur dan vooral een mailtje naar info@tilburg.com. Dan kunnen we het overzicht blijven aanvullen.