Wandelen in de kerstvakantie? Bezoek dan het Leijpark eens!

Met de feestdagen inmiddels voorbij beginnen vele mensen met hun (nieuwe) goede voornemens. Tilburg slaat massaal aan de wandel. Een locatie waar je lekker kan wandelen maar ook diverse andere dingen kunt doen, is het Tilburgse Leijpark. We legden het Leijpark onder de loep en hebben alle mogelijkheden voor jullie op een rijtje gezet! Lees snel verder.

Het Leijpark

Het Leijpark gelegen in Tilburg zuid heeft een oppervlak van 30 hectare. Dat is bijna 60 voetbalvelden bij elkaar! Groot genoeg om een mooie wandeling door te maken dus. Het Leijpark is daarmee één van de grootste parken van Tilburg en grenst aan het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis. Jaarlijks worden hier (onder normale omstandigheden) vele evenementen georganiseerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Park Beats en Back to the 90’s.

Wandelen

Veel wandelaars zoeken hun heil in het Leijpark. Er zijn een aantal plaatsen waar jij je wandeling kunt starten. Zo heb je een ingang bij: de Professor van Buchemlaan, Driehuizendijk en achter het ETZ. Het park bezit een mooie speeltuin waar kinderen zich kunnen vermaken terwijl ouders een lekker stukje wandelen. Buiten dit bezit het park een mooie vijver en valt er tijdens alle 4 seizoenen veel mooie bloeiende natuur te zien. Zoek je nog ideeën voor een mooie route door het park? Klik dan op deze link. Wandel je toch liever in de stad? Dan moet je deze route zeker eens bekijken. De route laat je mooie plekken van de stad zien en brengt je langs diverse horeca zaken.

Sporten

Buiten wandelen zijn er ook vele andere dingen die je kunt doen. Zo biedt het park vele mogelijkheden om lekker te sporten zo heb je er de optie om te: hardlopen, fitnessen en volg je er gemakkelijk vele bootcamps. Dus sport je graag alleen of in een groep? Alles is er mogelijk! Bezoek de volgende site om jouw bootcamp in te plannen of ga lekker zelfstandig aan de slag.

Horeca zaken

Grenzend aan het park ligt een mooie horecazaak. Lunch en borrelbar Zjuu is gevestigd op de plek waar vroeger, zoals velen nog wel zullen weten, Etenstijd zat. Hier kun je terecht voor een lekkere lunch en drankjes. Het afhaal menu bekijk je hier. Zo kun jij tijdens je wandeling genieten van een lekker hapje en drankje. Mocht je op de hoogte willen blijven van alle ontwikkelingen en acties van Zjuu volg ze dan gemakkelijk op Instagram.

Buitenbar Woonlandschap de Leyhoeve

Ben je lekker aan het wandelen in het Leijpark en heb je zin in een warme drank of een versnapering? Dan kan je vanaf nu bij de Leyhoeve terecht! Aan de achterzijde van de Leyhoeve, grenzend aan het Leijpark, staan ze met hun buitenbar. Hier kan je genieten van koffie, thee, warme chocolademelk, glühwein, bier, fris, wijn, huisgemaakte erwtensoep, tosti’s, appelflappen of bitterballen. Kortom genoeg lekkers om jouw wandeling net even wat aangenamer te maken. Ze staan er de gehele Kerstvakantie (25 december tot en met 9 januari) tussen 12:00 uur en 17:00 uur. Kom jij ook gezellig langs?

Andere parken in Tilburg

Tilburg heeft nog meer mooie parken waar jij naartoe kan gaan voor een wandeling. Wie weet ligt er een mooi park bij jou in de buurt:

  • Spoorpark;
  • Stadspark Oude Dijk;
  • Interpolistuin;
  • Kromhoutpark;
  • Reeshofpark;
  • Wilhelminapark;
  • Wandelbos;
  • Oude warande;
  • Muzetuin.

Voor extra informatie over deze parken lees je snel dit artikel.

Tip de redactie

Mocht je nog een leuke activiteit weten die je kan uitvoeren in het Leijpark, laat het ons dan weten zodat we deze alsnog kunnen toevoegen. Je kan ons mailen via info@tilburg.com.