Warandeloop brengt jongste jeugd in beweging

Warandeloop

In 2015 wordt voor de vijfde keer het TSK Cross georganiseerd tijdens de Loket.nl Warandeloop. Dit kampioenschap voor basisscholen en BSO’s heeft ertoe geleid dat de deelname van basisscholieren de voorbije jaren is verdubbeld. Het TSK Cross is op 21 november opnieuw gekoppeld aan Jongeren Op Gezond Gewicht en aan het Jeugdsportfonds Tilburg.

Jongeren Op Gezond Gewicht

De gemeente Tilburg is sinds 2013 aangesloten bij Jongeren Op Gezond Gewicht en vanaf de start is de Warandeloop hierin actief partner geweest. Jongeren Op Gezond Gewicht stimuleert betere sport, beweeg- en speelfaciliteiten en een gezonder voedingsaanbod. Het uiteindelijke doel is de stijging van overgewicht bij kinderen van 0 tot 19 jaar om te zetten in een daling.

De Warandeloop organiseert verschillende activiteiten die bijdragen aan Jongeren Op Gezond Gewicht, zowel vóór als tijdens het event. Zo verzorgen studenten van ROC Sport en Bewegen in de aanloop naar 21 november drie specifieke hardlooptrainingen op maar liefst 34 Tilburgse basisscholen. Dit gebeurt in samenwerking met het Sportbedrijf en haar sportcombinatiefunctionarissen. De studenten, die voor dit project even in de rol van docent kruipen, lopen uiteindelijk ook met ‘hun’ leerlingen mee tijdens de Warandeloop.

Ook tijdens het evenement is er meer te beleven. Voor aanvang van het TSK Cross op zaterdagochtend is er een energieke warming-up en na de finish kunnen de basisscholieren zich nog verder uitleven in het 400m² grote speelpaleis, verzorgd door Attractieverhuur TimTom. Ook krijgen alle deelnemers hier een gezond snackpakket aangeboden en kunnen zij een laagdrempelige fitheidstest ondergaan.

Jeugdsportfonds Tilburg

Naast die vele honderden basisscholieren uit Tilburg en omgeving, zijn er helaas ook genoeg leeftijdsgenoten voor wie de mogelijkheid tot sporten allesbehalve een vanzelfsprekendheid is. De Warandeloop draagt deze kinderen een warm hart toe en probeert hen daarom te helpen, door voor het tweede jaar het Jeugdsportfonds Tilburg als goed doel aan het event te koppelen. Alle -meer dan 5.000- deelnemers kunnen een vrijwillige donatie doen bij inschrijving en uiteraard draagt de organisatie hier ook aan bij.

57e Loket.nl Warandeloop

Op 20, 21 en 22 november staat de 57e editie van Nederlands grootste veldloopevent op de agenda. Het eerste startschot klinkt op vrijdagavond, wanneer naar verwachting 1.000 mensen deelnemen aan het nieuwste onderdeel: Warande by Night. Op zondag staat het prestigieuze Europese Crossgala op het programma en daarnaast kent de Warandeloop verschillende recreatieve afstanden, wedstrijden voor jeugd- en g-atleten, masters en een Businessrun. Op zaterdagochtend kan er ook over verschillende afstanden gewandeld worden.