Warandeloop: Uniek en uitdagend, met voor ieder wat wils

In het weekend van 21 en 22 november is iedereen welkom bij de 51e Internationale loket.nl Warandeloop Tilburg! Nederlandse en Europese toppers zullen aantreden tijdens de Europese Landenontmoeting. Maar vooral ook lokale toppers, recreanten, scholieren en ouderen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen of te komen kijken. Speciaal voor het 200 jarig bestaan van de stad heeft de Warandeloop een Tilburg 2009 tintje.

Banner-Battle
Zoals u al eerder heeft kunnen lezen is op de zaterdag een ‘banner-battle’ speciaal voor scholieren. Het Sportbedrijf Tilburg en de Warandeloop dagen scholen uit om met de gehele klas een spandoek te maken en daarmee naar de Warande te komen. De spandoeken moeten uiteraard in het teken van Tilburg 200 jaar staan! De Scholierenlopen zijn op zaterdag 21 november tussen 10.30 en 11.45. De prijsuitreikingen hiervan, en van de Banner-Battle zijn om 12.00 in de grote bezoekerstent.

Trimlopen en Tilburg 2009 loop
Geoefende lopers hebben diverse mogelijkheden om deel te nemen. Zo vindt op zaterdag de halve marathon plaats (zowel individueel als in estafettevorm), en zijn er zowel op zaterdag als zondag trimlopen over 5 en 10 kilomer. Voor de niet zo geoefende loper die toch graag een keer mee wil doen, is er sinds dt jaar de “Tilburg 2009” loop. Inderdaad, een loop over 2009 meter.

Wandelen
Mensen die liever wandelen dan harldopen, kunnen meedoen aan de Nordic Walking, Sportief Wandelen of korte Wandeltocht. Deelnemers kunnen onderweg meedoen aan de “Tilburg 200 jaar foto zoektocht” onder het motto “KEN TILBURG”. Op de routes van 5, 10 en 15 km hangen foto’s die iets te maken hebben met 200 jaar stadsrechten of 900 jaar Tilburg. Winnaars worden na afloop in de bezoekerstent op het podium gehaald. Op zaterdag 21 november kunt u tussen 9.45 en 10.15 beginnen met de diverse tochten.

Wedstrijdatletiek
Op zondag 22 november kunt u vanaf 12.00 uur genieten van atletiek op het hoogste niveau. Topatleten uit Nederland en de rest van Europa vinden hun weg dan naar de Warande voor een officiele Landenontmoeting. Junioren, Neo-senioren (onder 23) en senioren strijden om de eer van hun land hoog te houden. Voor de Landenontmoeting vinden de Korte Cross, de wedstrijden voor de vrouwen en mannen senioren en masters plaats. Na het Europese gala sluiten de trimlopen over 2, 5 en 10 kilometer en de businessrun het weekend af.

Meer informatie over de Banner-Battle, de wandeltochten en de trimlopen kunt u vinden op www.warandeloop.nl. Voorinschrijven kan tot 13 november via onze website: www.warandeloop.nl Na-inschrijving kan op de dag zelf nog tot een half uur voor aanvang van de tocht/wedstrijd. Voorinschrijven is echter tot 50% goedkoper.