Warmtepomp013: ‘Geld besparen is dus écht voor iedereen mogelijk!’

Nu de winter om de hoek komt kijken, wordt het in huis steeds kouder. De energieprijzen rijzen de pan uit en veel Tilburgers zijn op zoek naar een oplossing. Die oplossing biedt Warmtepomp013. Wij spraken Coen Oostelbos en oud-wethouder Joost Möller over hun nieuwe initiatief, toekomstplannen en natuurlijk over warmtepompen.

Hart volgen

Een warmtepomp, wat is dat eigenlijk? “Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit de lucht, bodem of grondwater haalt. Hierdoor heb je geen of veel minder gas nodig”, legt Joost uit. De oud-wethouder vindt klussen al van jongs af aan interessant. “Door vrienden en familie werd ik gevraagd voor de wat moeilijkere klussen. Ik merkte dat ik van een dag klussen meer energie kreeg dan van een dag vergaderen, overleggen en altijd maar weer nieuwe problemen oplossen.”

Steeds vaker liepen Coen en Joost elkaar tegen het lijf. “Op een gegeven moment zei ik tegen Coen dat ik stiekem veel liever zijn baan zou hebben. Hij grapte toen dat ik morgen bij hem aan de slag kon. Toen ik zei dat ik dat écht zou willen, heb ik een week proefgedraaid. Het beviel zo goed dat ik besloot om mijn hart te volgen.”

Warmtepomp013 voorziet bestaande woningen in de regio Tilburg van hybride of all-electric warmtepompen. Volgens Coen en Joost een goede investering: “Gezien de huidige gasprijzen heb je zo’n pomp in een paar jaar terugverdiend”, vertelt Coen enthousiast. De investering van een warmtepomp ligt meestal tussen de acht- en dertienduizend euro. Daar gaat de subsidie van tussen de twee en een half duizend en vierduizend euro nog van af. Daarnaast krijg je bij Warmtepomp013 de eerste twee jaar het onderhoud gratis.

Geld besparen

Of die investering voor mensen wel te betalen is? “Het grote probleem is momenteel dat voor veel mensen de huidige energierekening niet te betalen is. Daar is de warmtepomp juist een oplossing voor. Met de rijkssubsidie en onze vaste, lage prijzen is voor de meeste mensen een investering in een warmtepomp juist heel goed mogelijk”, legt Joost uit. Huishoudens die geen mogelijkheid hebben om te investeren, kunnen de ketel bij Warmtepomp013 huren. “Met de besparing op de energierekening kan de huur worden betaald, dan hou je nog flink wat over. Geld besparen is dus écht voor iedereen mogelijk.”

Samenwerken

Dat de mannen samenwerken is niet toevallig: “Warmtepompen zijn nauwelijks leverbaar en personeel met de specifieke opleiding voor warmtepomptechniek is uiterst schaars. Wil je dat schaarse personeel behouden, dan zul je daarvoor een volledig gespecialiseerd bedrijf moeten zijn. Dat Joost zelf alle papieren heeft, biedt de garantie dat de pompen ook conform de wettelijke eisen geïnstalleerd kunnen worden”, vertelt Coen. Joost: “Oostelbos Installatietechniek heeft jarenlange kennis en ervaring in de installatiebranche. Je komt altijd weer dingen tegen die nét anders zijn aangelegd of anders werken. Die kennis en ervaring is voor mij een onmisbare aanvulling bij de aanleg van nieuwe installaties.”

Op de vraag hoe de heren omgaan met de lange levertijden en het tekort aan goed geschoold persoon, hebben ze een duidelijk antwoord: “We verkopen nu zo’n drie warmtepompen per week. Joost heeft inmiddels alle benodigde opleidingen gevolgd en kan deze samen met twee andere installateurs plaatsen. Wanneer we eenmaal op gang zijn, kunnen we verder bijschalen naar tien pompen per week. Onze ervaring is dat als je jouw klanten eerlijk vertelt hoe lang de levertijd is, dat ze daar ook begrip voor hebben.”

Voor iedere woning

Een warmtepomp is voor iedere woning geschikt: “Het kan overal, maar niet bij iedere woning is het rendement even goed”, zegt Coen. “Bij goed geïsoleerde woningen is een warmtepomp het meest effectief en bespaar je procentueel gezien het meest op je gasrekening. Bij minder goed geïsoleerde huizen is een combinatie van een warmtepomp en een HR ketel vaak de meest kosteneffectieve oplossing.”

Waarom je als Tilburger voor Warmtepomp013 moet kiezen? Joost: “Wij geven vier garanties: uitsluitend A-merk apparatuur, je betaalt nooit teveel, gegarandeerd een vakman en afspraak is afspraak Dat zijn zaken die in onze branche helaas te vaak meer een uitzondering dan een regel zijn.”

Meer informatie

Wil jij graag meer weten over Warmtepomp013? Klik dan hier! Interesse in een warmtepomp? Vraag dan nu een gesprek aan. Dan zit je er in de winter van 2023 warmpjes bij!