Wauw, Stadskas013 heeft al ruim 15.000 bezoekers ontvangen!

Afgelopen najaar opende Stadkas013 haar deuren in de LocHal. De pop-up binnentuin is onderdeel van het thema Stadsnatuur 2022, dat heel het jaar centraal stond in onze stad. Na ruim twee maanden hebben al meer dan 15.000 bezoekers de stadkas bezocht! 

Toen de stadskas haar deuren opende, zijn wij langs geweest voor een gesprek met mede-initiatiefnemers Jenny en Jantien. Het interview lees je hier. Heb jij nog geen bezoekje gebracht aan de inspirerende tuin? Niet getreurd, je kun ‘m namelijk nog tot en met zondag 8 januari bezoeken. Extra leuk: in de kerstvakantie zijn er allerlei gratis activiteiten waar je aan kun deelnemen. Lees snel verder!

Kerstvakantie tips

Deze laatste weken is er nog genoeg georganiseerd rondom het thema Stadsnatuur. Op dinsdagavond 27 december kun je bijvoorbeeld genieten van een kampvuurconcert rondom de tent van Stadscamping Tilburg in de stadskas. Zangeressen Kathleen Willems en Isabelle Amé treden er voor je op. Daarna kun je nog een drankje doen bij de winterborrel die georganiseerd wordt door de Stadscamping en de Bibliotheek LocHal. De organisatie laat weten dat iedereen welkom is. Kaartjes zijn gratis en scoor je hier.

Later die week organiseert de LocHal op donderdagmiddag 29 december het kindercollege over stadsnatuur. Feitje: uit onderzoek is gebleken dat kinderen meer Pokémons dan diersoorten kennen. Willem-Wever presentator en Naturalisbioloog Auke Florian Hiemstra wilt hier graag verandering in brengen. Na het kindercollege is er een plantendisco met de BotaniBooth van designer Jeanne Shaw. Neem een plantje mee en wie weet wordt die wel één van de dj’s. Klinkt leuk hè? Tickets zijn gratis en kun je hier bestellen.

Organisatie

De komende tijd staan er dus nog genoeg toffe dingen op het programma! De organisatie blikt positief terug op de afgelopen periode: “Inmiddels gaan we richting de 20.000 bezoekers die straks meer weten over hoe je als inwoner zelf een betere leefomgeving maakt van jouw eigen tuin, straat of buurt. Of over wat stadsnatuur betekent voor bijvoorbeeld creativiteit, duurzaamheid en ontspanning. Onze dank gaat uit naar alle samenwerkingen die dit hebben mogelijk gemaakt”, vertelt Mark Dekker namens het team van Stadskas013.

Meer informatie

Wil jij graag meer te weten komen over stadsnatuur of over Stadskas013? Bezoek deze website voor meer informatie. Wanneer breng jij een bezoekje aan de stadskas?