‘We zijn allemaal bijzonder en uniek’: Skintology biedt beautybehandelingen op maat

skintology

Passievol en ambitieus: het zijn twee woorden die Ilona en Kasia van beautysalon Skintology het beste omschrijven. Eind 2018 werden ze uitgeroepen tot Rabo Starter van het Kwartaal. Niet alleen door hun innovatieve kijk op huidbehandelingen, maar ook door hun grotere doel voor de toekomst: “Wij willen laten zien dat het zorgen voor je huid echt geen overbodige luxe is. Het is onderdeel van een gezonde levensstijl en mooi ouder worden.”

Ilona en Kasia leren elkaar jaren geleden kennen op de werkvloer bij een verzekeringsmaatschappij. Beauty blijkt een gemeenschappelijke passie. Ilona: “Wij misten beide een plek in centrum van Tilburg waar je altijd snel terecht kunt. Een no nonsense beautysalon, met moderne apparatuur, duidelijkheid over wat de behandelingen inhouden, daadwerkelijke resultaten op het gebied van huidverbetering en een hoge hygiënische standaard.”

Eind 2017 ontstaat daarom het idee voor Skintology: een beautysalon met diverse innovatieve huidbehandelingen en producten op maat.

‘One size doesn’t fit all’

Skintology doet het allemaal nét even anders. Ilona: “Wij kwamen zelf wel eens in beautysalons en dan zeiden ze: ‘nou dit is de lijst, welke behandeling wil je?’. Maar je weet eigenlijk zelf echt niet wat je nodig hebt. En daarnaast: one size doesn’t fit all. Wij hebben daarom heel veel keuze in producten en behandelmethoden voor huidverbetering. We kunnen een behandeling op maat samenstellen, zonder dat de klant dat in de portemonnee voelt. Ik denk dat we daarin wel uniek zijn in Tilburg.” Kasia: “Iedereen is anders en ook je huid is anders. Iemand kan dus bijvoorbeeld wel een anti-aging behandeling willen, maar als we zien dat de huid eerst beter iets anders kan gebruiken, dan geven we dat ook aan. Die eerlijkheid naar klanten toe vinden wij erg belangrijk.”

skintology

Up to date blijven

Skintology biedt gezichtsbehandelingen aan in een quick (30 min.), regular (45 min.) of VIP (60 min.) formule. Hierbij betaal je niet voor het type, maar voor de duur van de behandeling. Of dat nu gaat om anti-aging, hydratatie, het aanpakken van acne of een combinatie daarvan. Daarnaast bieden ze diverse behandelingen aan voor het lichaam, haar en nagels. Ook niet onbelangrijk: ze werken met zeer innovatieve en geavanceerde apparatuur. Iets waarin Skintology zich onderscheidt van haar concurrenten.

Om up to date te blijven van alle ontwikkelingen in de schoonheidsindustrie, houden ze met name de markt in Oost-Europa en Azië goed in de gaten. Kasia: “Er zijn landen waar ze jaren voorlopen op het gebied van beauty. Dat heeft te maken met het feit dat in die landen veel meer interesse voor beauty is; het is een andere cultuur. Mensen met een minimum loon gaan daar gewoon elke drie weken naar een beautysalon voor een behandeling.”

Ilona: “Ook wordt het in deze landen niet gezien als een overbodige luxe. En dat hopen we hier over een tijdje ook te zien. Net als dat je gaat sporten of dat je op je voeding let, je het ook belangrijk vindt om goed voor je huid te zorgen. En dat dat écht oké is en het niet betekent dat je met oppervlakkige dingen bezig bent. Je zorgt gewoon voor het grootste orgaan van je lichaam!

Zomaar even binnenlopen

Door ervaring met hun eigen drukke bestaan, wilden Ilona en Kasia snelle service kunnen bieden. Bij Skintology kun je daarom zonder afspraak binnenlopen, terwijl je lekker in de stad aan het shoppen bent. Ook kun je gemakkelijk via de website of Facebook een afspraak maken.

En niet alleen bieden ze snelle service, ook willen ze hun klanten meer bieden dan een cosmetische behandeling. Ilona: “Bij Skintology draait alles om de beleving en het genieten van leuke momenten. Elke klant wordt bij ons in de watten gelegd.”

Gezondheid hoog in het vaandel

Ten slotte nog een mooi doel voor de toekomst. Naast innovatie en maatwerk staat de gezondheid van klanten bij Ilona en Kasia namelijk heel hoog in het vaandel. Ilona: “Een van onze medewerkers is momenteel in opleiding om medische schoonheidsspecialiste te worden, equivalent aan huidtherapeut. Zij leert heel veel over het herkennen van diverse huidaandoeningen in een vroeg stadium.” Kasia: “Zo kunnen we onze klanten nóg sneller en beter helpen.”

Daarnaast willen ze in de nabije toekomst ook producten en diensten aanbieden waarmee de gezondheid van de huid van binnenuit wordt gestimuleerd. Ilona: “Op deze manier kunnen we een steentje bijdragen aan het welzijn van onze klanten!”