We kunnen door de nieuwe passage van station Tilburg

Na het inschuiven van de Stationspassage en de Willem II passage vorig jaar, is station Tilburg nu klaar voor de volgende stap. Vanochtend werd de nieuwe reizigerspassage voor het eerst in gebruik genomen op Station Tilburg.

Verbouwing

De nieuwe passage is trouwens nog niet af, er wordt nog steeds gebouwd aan de onderdoorgang. De nieuwe passage is open om naar de perrons te lopen. Een onderdoorgang is het nog niet, je kunt er alleen vanaf de centrumzijde in.

foto-passage-bijna-klaar-2-660x327
FOTO: Spoorzone013.nl

In het najaar van 2016 is de nieuwe onderdoorgang, inclusief nieuwe winkels, naar verwachting helemaal af. Ook opent dan de andere onderdoorgang: de Willem II Passage. De tunnels komen na de verbouwing uit op het vernieuwde burgemeester van Stekelenburgplein.

Trakteren

De passage werd vanochtend om 07.00 uur in gebruik genomen. De reizigers werden getrakteerd op iets lekkers. Wethouder Berend de Vries, wethouder Mario Jacobs en regiodirecteur Ines Plasmans van ProRail kwamen tussen 08.15 uur en 08.30 uur een handje helpen met het uitdelen van het lekkers.