Week van de Mediawijsheid in de Kennismakerij

Van 21 t/m 28 november is het de Week van de Mediawijsheid. Tijdens deze week vraagt de bibliotheek aandacht voor het belang van mediawijsheid. Op de laatste dag van deze week organiseert de Bibliotheek Midden-Brabant een debat in de Kennismakerij.

Op vrijdag 28 november gaan Marc Hijink (techverslaggever NRC), Rob van Kranenburg (sociotal.eu), Mirjan Albers (Cubiss) en Bastiaan Neurink (blogger Frankwatching) onder leiding van Meike de Jong (RTL Ontbijtnieuws) in debat over de positieve en negatieve kanten van het online leven in deze tijd. Is het oneindige internet een vloek of een zegen?

Ons leven speelt zich steeds meer online af. We groeien op met internet, tablets en smartphones. De mediasamenleving biedt kansen en leidt tegelijkertijd ook tot vragen over de rechten, plichten en mogelijkheden van een leven online.

Iedereen kan online ‘klonen’. Geloof je het niet? Google jezelf maar eens, of kijk op social media. Op social media maken wij een digitale kloon van onszelf. We tonen alleen wat we willen tonen en spelen soms met de waarheid. Wat zeggen deze klonen over wie we zijn? Wat zijn de gevaren van zo’n online leven? En als je niet wilt dat je gegevens online staan, heb je dan iets te verbergen?

Waar en wanneer?

Vrijdag 28 november van 15.30 tot 17.30 uur in de Kennismakerij in de Tilburgse Spoorzone. De ingang van de Kennismakerij is via hal 88 bereikbaar. Toegang tot het debat is gratis.