Week Zonder Vlees en Zuivel: hier in Tilburg kun jij vegan eten!

Vegan

Vegan eten: eten waar géén dierlijke producten inzitten. Vegan gerechten worden steeds populairder en nu – van 6 tot en met 12 maart – is het ‘De nationale week zonder vlees en zuivel’. Dit houdt in dat een groot deel van de Nederlanders een week lang vlees- en zuivelgerechten aan de kant zet en kiest voor een veganistisch alternatief. Wil jij een keertje vegan eten? Wij zetten een aantal horecazaken op een rijtje waar jij kunt genieten van vegan gerechten.

#1: Steck013

Bij Steck013 kun je kiezen uit een tal van vegan gerechten. Zo hebben ze zelfs een vegan Kapsalon! Klinkt goed, hè? Daarnaast hebben ze nog veel meer vegan gerechten. Zo kun je vooraf genieten van een Indiase bloemkoolsoep of vegan nacho’s. Als hoofdgerecht kun je kiezen uit heerlijke gnocchi, een bietenburger, groene groentecurry en een lekkere vegan kapsalon. Heb je meer zin in iets frissers? Dan is de seizoensalade jouw way-to-go! Daarnaast hebben ze ook nog lekkere desserts, ook vegan uiteraard. Kom je er voor de lunch? Dan kun je genieten van knolselderij met truffelcrème, baba ganoush, een chili sin carne wrap en nog veel meer. Ruime keuze dus! Neem snel eens een kijkje op de website van Steck 013.

#2: Buutvrij

Bij Buutvrij ben je ook op het juiste adres als het op vegan aankomt. Daar hebben ze echt superveel vegan opties! Zo hebben ze veel verschillende lekkere vegan gerechten, denk bijvoorbeeld aan bananenbrood als ontbijtje met een bakje kokosyoghurt en vers fruit. Met alle liefde maken ze bij Buutvrij een vegan gerecht voor je klaar. Superlekker dus!

#3: Focus Foodbar

Focus Foodbar is het enige restaurant in Tilburg dat 100% plantbased is. Bij Focus Foodbar staat vegan eten en drinken centraal. Meer eerlijke en duurzame ambachtelijke producten is Focus Foodbar een restaurant voor iedereen en voor elk moment van de dag. Zo hebben ze bij Focus Foodbar heerlijke lunchplanken, groentekroketten, omeletten, burgers en nog veel meer. Extra tip: iedere eerste woensdag van de maand pakt Focus Foodbar uit met een Burger Night. Dit houdt in dat jij voor slechts €15,00- kunt genieten van een burger, frietjes en een drankje!

#4: ’t Taphuys

Bij deze hotspot aan het Piusplein kun je ook heerlijke vegan gerechten eten. Denk aan een lekkere avocado salade met tomaat, tuinkers, rode kool, hazelnoot, komkommer, sojadressing en krokante focaccia of een heerlijke salade. Daarnaast kun je natuurlijk genieten van maar liefst honderd bieren en vijftig wijnen, die je zelf kunt tappen aan de twaalf meter lange tapwand!

#5: Theater De Nieuwe Vorst

Bij Theater De Nieuwe Vorst hebben ze van woensdag tot en met zondag een wisselend weekmenu. Zo hebben ze van woensdag tot en met zaterdag een wisselende weekmenu. Dit betekent dat je iedere week kunt genieten van een variërend menu met verschillende vega en vegan gerechten. Wij brachten er laatst een bezoekje en maakte deze toffe video van een avond bij Theater De Nieuwe Vorst!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tilburg.com (@tilburgcom)

#6: De Couscousbar

Aan het einde van de Heuvelstraat zit De Couscousbar. Hier kun je terecht voor gerechten die met liefde zijn gemaakt. Goed nieuws voor de veganisten: er zijn superveel veganistische opties! Zo hebben ze een bijzondere Couscous gemaakt van planten! Of wat dacht je van de vegan Harira soep met kikkererwten, tomaten, linzen en wortel! Je kunt zelf een eigen Couscous Bowl samenstellen. Voor ieder wat wils dus.

#7: IJssalon Intermezzo

Ben je vegan en wil je toch genieten van het lekkerste schepijs uit de regio? Dan ben je bij Intermezzo aan het juiste adres! Zo hebben ze vegan ijsjes, deze zijn gemaakt op waterbasis in plaats van met zuivel. Je kunt kiezen uit veel verschillende smaken, denk aan smaken als aardbei, ananas, banaan, bosvruchten, citroen, groene appel, meloen, kiwi en nog veel meer!

#8: FoodAtelier

FoodAtelier is een vegetarische/vegan afhaalwinkel met heerlijke kant-en-klaar gerechten. In het Dwaalgebied van Tilburg (Stationsstraat) kun je elke week een nieuw gevarieerd afhaalmenu scoren. Op het menu staan elke week andere hoofdgerechten, salades, soepen en quiches. Alles in de winkel wordt iedere ochtend vers door de medewerkers van FoodAtelier gemaakt.

Week Zonder Vlees en Zuivel

Er zijn dus superveel lekkere vegan alternatieve in Tilburg. Wat blijkt: als je als volwassene een week geen vlees en zuivel eet, bespaar je zo’n 193 liter water en bespaar je net zo veel CO2 wanneer je autorijdt. Verwen jezelf dus met een weekje heerlijke vegan gerechten. Meer informatie over dit initiatief vind je op deze website!