Nieuws

Let op! Dit artikel is al 2222 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Weekend Uittips Tilburg

Met het weekend in zicht en een blik op de weersvoorspellingen kan het niet anders dan een top weekend worden in Tilburg. De agenda’s kunnen weer uit de tas gehaald worden. Om het voor jullie wat overzichtelijker te maken hebben we de leukste Weekend Uittips Tilburg van 17, 18 en 19 april 2015 op een rijtje gezet. 

Vrijdag

In Koolhoven (Reeshof) kun je vrijdagavond een zomerse outfit voor je kids bij elkaar shoppen. Health Factory Koolhoven organiseert in samenwerking met Pomp de Lux en Urban Kids een Kinderkledingavond. Je kunt tijdens de modeshow, die om 19:00 uur start, inspiratie op doen. Na afloop is er natuurlijk te mogelijkheid om kleding te kopen. Je bent meteen op de hoogte van de nieuwste trends, je kids maken de blits op het schoolplein en zijn meteen ready to go voor de zomerse familiefoto.

Wie dacht dat ze de gekste outfits in de binnenstad wel gezien hadden tijdens Roadburn komt bedrogen uit. Dit weekend is het Neurotic Deathfest in 013. Uit alle windstreken komen metal liefhebbers richting Tilburg om te feesten op de meest extreme metal muziek. Neurotic Deathfest is het grootste festival van Europa in extreme metal. De bezoekers van Roadburn waren afgelopen weekend al enthousiast over de gastvrijheid in Tilburg. Laten we de bezoekers van Neurotic Deathfest ook een warm welkom geven.

Een nieuw feestje in Club Smederij aanstaande vrijdag: FREMDKÖRPER. Een heel fijn deephouse en technofeestje dat verder gaat dan enkel het programmeren van verschillende DJ acts. Wanneer de DJ’s hun live set ter gehore brengen zullen talenten van de Fontys Dance Academy zorgen voor dans, toneel en theater. Talenten van de Art, Communication and Design Academy zorgen voor bijpassende visuals en aankleding in de zaal. Al met al een feestje waar al je zintuigen geprikkeld worden. Benieuwd?

Zaterdag

Het is dit weekend Nationaal Museumweekend in Tilburg. Verschillende musea in Tilburg doen mee en dat betekent dat jij dit weekend extra voordelig een museum kunt bezoeken. Zo kun je gratis naar museum De Pont, betaal je bij het Natuurmuseum Brabant en het TextielMuseum slechts €1,- entree en hoef je ook bij Peerke Donders je portemonnee niet te trekken om binnen te komen. Het thema van dit jaar is ‘ons echte goud’.

Zaterdag spelen de Tricolores de hele belangrijkste thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Willem II is nog volop in de race voor Europees voetbal. Aanstaande zaterdag is niet zomaar een matchday, in de Stadhuisstraat wordt namelijk de Willem II Bierstrasse georganiseerd. Voetbal op grote schermen, bier, vlees en een heerlijke voetbalsfeer. Al met al de perfecte aftrap voor een mooie voetbalavond. De Bierstrasse is om 15:oo uur geopend. Willem II trapt om 20:45 uur af in het Koning Willem II Stadion.

Soulliefhebbers opgelet! Zaterdag draait Ferry Maat de beste soul-, disco- en funkmuziek tijdens De Soulshow in De Heuvel Gallery. De Soulshow was een legendarisch radio programma op de zeezender Radio Noordzee. Ferry Maat begon hiermee in 1972 en stopte na 36 jaar in 2008. Wil jij deze tijden herbeleven? Dan weet je waar je zaterdag heen kunt gaan.

Zondag

Niet schrikken als je zondag enorm veel kabaal hoort in de vorm van massaal getoeter. De Truck Tour komt weer door Tilburg. 260 wagens, een route van 90 kilometers en deelnemers die er enorm veel zin in hebben. Het ziet ernaar uit dat het zonnetje gaat schijnen. Al met al perfecte ingrediënten om de deelnemers vanaf de kant toe te juichen en hen de dag van hun leven te bezorgen.

Heel het weekend al zin om te winkelen? Op zondag zijn de winkels in het centrum gewoon geopend. Ook op het Wagnerplein zijn de winkels geopend. Een extra reden om naar het Wagnerplein te gaan: aan de buitenzijde van het winkelcentrum staat een grote braderie.

De Koepelhal staat aanstaande zondag in het teken van de Crea-Hobbybeurs Tilburg. Verschillende bedrijfjes zijn aanwezig om jou aan je favoriete hobbymaterialen te helpen. Van brei- en haakgaren tot strijkkralen en van geborduurde kleding tot schilder materiaal, je vindt het op de Hobbybeurs in de Koepelhal.

 

Reageer op dit bericht