Weekend Uittips-XXL: dit is er te doen tijdens het hemelvaartsweekend in Tilburg!

Vanwege Hemelvaartsdag genieten veel Tilburgers van een extra lang weekend. Daarom hebben wij de Weekend Uittips XXL geschreven zodat je helemaal niets hoeft te missen in de stad. Er is namelijk van alles te doen. Nieuwsgierig? Lees snel verder. 

Woensdag 17 mei

Tribute Around town

Het rondreizende kroegfestival komt woensdag 17 mei weer naar Tilburg! Tijdens Tribute Around town treden diverse tribute-acts op in veel verschillende kroegen: een ideaal begin van je hemelvaartsweekend!

YES-R bij Polly Maggoo

YES-R komt de tent afbreken tijdens het Circus Fest bij Café Polly Magoo! Verwacht een avond vol met de grote hits als ‘Uit elkaar’, ‘Hey Schatje’ en ‘Leipe Mocro Flavour’. Daarnaast zullen Barry Fest & De Mike de avond voorzien van kilo’s confetti en gezelligheid!

Donderdag 18 mei

Sagu Festival in de Spoorzone

Op Hemelvaartsdag kan heel Tilburg kennismaken met de Molukse cultuur. Tijdens Sagu Festival geniet je van culturele optredens, muziek, zang en dans. Daarnaast is er ook een educatief programma met documentaires en een interactieve quiz. Uiteraard kun je er ook heerlijk eten en is er voor de kids van alles te doen.

SCHMETTERFEST in de KRAAKKELDER

Op donderdag 18 mei is het weer tijd voor het SCHMETTERFEST in de KRAAKKELDER van De Nieuwe Vorst. Het is weer lente, dus de hoogste tijd voor Schmetterling Records om de vleugels weer te spreiden. Verwacht een avond vol feest in de KRAAKKELDER.

Peuk bij Hall Of Fame

Peuk is een Limburgse punk/rockband die tijdens het luisteren net zo verslavend is als nicotine van de peuk. Peuk staat bekend om hun unieke sound die doet denken als bands als Hole, Pixies, Sonic Youth en The Breeders.

Vrijdag 19 mei

The Way of Ecstacy

Tijdens The way of Ecstasy bij De Nachtzuster op vrijdag 19 mei ga je samen met een groep op zoek naar antwoorden op vragen die je in de drukte van het dagelijks leven nog wel eens aan je voorbij laat gaan. Wie zijn we? Wat speelt er in ons? Welke gevoelens ervaren we & hoe geven we hier expressie aan?

Tjsik tsjak Wham bij De Nieuwe Vorst

Tsjik tsjak wham is een filosofische praatkomedie waarin absoluut niets gebeurt. Tenminste, dat beloven de twee jongemannen op het toneel. Het wordt een avond die uitblinkt in veiligheid. En avond die volledig onder controle is en waar het gevaar achter slot en grendel zit.

Yentl & De Boer in de Schouwburg

Op vrijdag 19 mei komt de muzikale theatervoorstelling Yentl & De Boer naar de Schouwburg. Yentl & de Boer en hun muzikanten zijn terug met een nieuwe muzikale voorstelling, vol grappige en ontroerende liedjes.

The Latin Factory bij Capt. J’s Hurricane

Siiii! Ook deze vrijdag kun je genieten van The Latin Factory bij Capt. J’s Hurricane. Geniet van de lekkerste premium cocktails en dans mee op de heetste reggaeton en dem bow in combinatie met bachata, salsa, merengue en nog veel meer lekkere muziek

Zaterdag 20 mei

Grootste open-source evenement van Nederland in de LocHal

Op zaterdag 20 mei vindt in de Bibliotheek LocHal het Open Source Event plaats. De hele dag kun je lezingen en workshops bijwonen waarbij één overkoepelend thema centraal staat: het belangeloos delen in de digitale wereld en daarbuiten.

Gratis BBQ-demo bij GroenRijk Tilburg

Sta jij graag achter de barbecue en wil je deze zomer vriend en vijand verrassen met jouw kwaliteiten achter de barbecue? Dan is een bezoekje aan de BBQ-demo bij GroenRijk Tilburg geen overbodige luxe. Tijdens de demo’s geeft een specialist een demonstratie, waardoor jij klaargestoomd wordt om de beste grillmeister te worden!

Podium Techniek Dag bij Het Zuidelijk Toneel

Altijd al willen weten hoe het op en rond het podium eraan toe gaat? Pak nu je kans! Op zaterdag 20 mei kun je namelijk met de technici van Het Zuidelijk Toneel een dagje meelopen om te kijken hoe zij te werk gaan. Het laden en lossen, opbouwen van het decor, pendelen tussen Het Zuidelijk Toneel aan de ringbaan en de Schouwburg in het centrum.

St. Anna Extravaganza bij Café de Troubadour & Café Berlijn

Op zaterdag 20 mei organiseren Café de Troubadour en Café Berlijn samen de Sint Anna Bier Extravaganza. Er wordt een proeverij georganiseerd met Brewpub, De Kromme Haring en Ramses Bier. In beide cafés is er muziek en geven de brouwers masterclasses.

Golfgame Night bij Prise d’Eau Golf

Elke maand is er een Golfgame Night op de Driving Range van Prise d’Eau. Speel verschillende leuke en uitdagende golfspelletjes en wie weet ben jij wel de beste golfer van je vrienden! Heb je helemaal geen ervaring met golf? Geen probleem! Tijdens de Golfgame Nights bij Prise d’Eau is plezier het belangrijkst!

Foute Feestje in Sporthal Dongewijk

Het populaire feestconcept Foute Feestje komt op 20 mei 2023 weer naar Tilburg met een heerlijke superfoute editie! Samen met de Qmusic dj’s – waaronder dj Menno Barreveld – zal Sporthal Dongewijk deze avond in het teken staan van feest, confetti, slingers, foute goodies en vooral de allergrootste foutste hits!

Pulcinos Delight bij Poppodium 013

Op zaterdag 20 mei organiseert Pulcinos in Tilburg een hiphopfeest. Hoe je Pulcinos Delight het beste kunt omschrijven? Als een clubavond met liveoptredens waarin hiphop centraal staat. Zo komt hiphoplegende Hef optreden, is er een liveshow van sor en draaien de Tilburgse Dr. Moon en DJ sueside platen. Maar dat is nog niet alles! Ook Damy, Styn en DJ Wells zijn van de partij.

Zondag 21 mei

Rommelmarkt Bomenbuurt ruimt op

De Bomenbuurt ruimt op! Dit betekent dat je terecht kun in de Bomenbuurt om de leukste spulletjes en hebbedingetjes te kopen. Goed nieuws: de entree is helemaal gratis. Genoeg reden om een rondje door de Bomenbuurt.

Vlooienmarkt op de Ireen Wüst IJsbaan

Op zondag 21 mei staat bij de Ireen Wüst IJsbaan een supergrote vlooienmarkt op het programma. Er zullen honderden marktkramen aanwezig zijn. Superveel mensen hebben hun zolders en schuurtjes opgeruimd en verkopen ze op de markt voor een prikkie.

Kleintje Hollands op de Heuvel

Op zondag 21 mei staat Kleintje Hollands op het programma op de Tilburgse Heuvel. Dit is dé Tilburgse soundmixplaybackshow voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook zijn er diverse live-optredens van artiesten als Jan Biggel, Gino Politi, Martin Stone, Jan van Brabant en Frank Smeekens.

AEOLUS in de Schouwburg

Op zondag 21 mei speelt Theater Olympus de voorstelling Aeolus in de schouwburg in Tilburg. Nog nooit eerder speelde een voorstelling voor mensen met een ernstig meervoudige beperking in het theater. Olympus brengt daar verandering in, want theater is voor iedereen.

Festival deVloerOp bij de Muzentuin

Op deze zondag kun je weer genieten van een dag vol dans in de openlucht met gezellige zitjes verschillende lekkere foodtrucks. Het belooft dus een gezellige en inspirerende dag te worden in de Muzentuin.

Abdijentocht La Trappe

Op zondag 21 mei kun jij een prachtige fietstocht maken die start bij Abdij Koningshoeven. De tocht start om 08:00 uur en de duur van de tocht is afhankelijk van welke route je neemt (35, 65 of 125 km). De tocht start en eindigt bij de Abdij Koningshoeven.

Het hele weekend

Mout Bierfestival

Bierliefhebbers opgelet! In het Hemelvaartsweekend kun je van 18 tot en met 21 mei in het Spoorpark terecht voor het Mout Bierfestival. Dit betekent dat je meer dan 200 verschillende speciaalbiertjes kunt proeven. Daarnaast zijn er ook veel verschillende liveoptredens en kun je meedoen aan veel leuke activiteiten!

Budgetkermis op evenemententerrein Het Laar

Tot en met 21 mei is er een Budgetkermis op het evenemententerrein van Het Laar. Ook dit jaar zijn er weer ontzettend veel attracties voor groot én klein. Zo is er een Booster, kun je rondjes draaien in de Mega Polyp en is er een familieachtbaan. Natuurlijk allemaal voor een vriendelijk prijsje.

NondeJeu

Bij NondeJeu kun je natuurlijk terecht voor een potje Jeu de Boules, maar wist je dat er nog veel meer te doen is dan alleen dat? Je kunt bijvoorbeeld genieten van de lekkerste gerechten bereid door een van de koks of borrelen en gezelschapsspelletjes spelen met je vriendengroep. Ben je op zoek naar meer spanning en avontuur? Dan is Prison Island echt iets voor jou!

Meer evenementen

Er is nog veel meer te doen dit weekend! Benieuwd wat allemaal? Check snel onze uit-agenda!