Weekend uittips XXL: dit is er te doen tijdens het paasweekend in Tilburg

Yes! Er staat een extra lang weekend op ons te wachten! Dit betekent dat er gigantisch veel in Tilburg te doen is dit weekend. Ieder weekend staat onze uit-agenda al vol met toffe activiteiten en evenementen, maar dit weekend staat er extra veel op het programma. De hoogste tijd voor weer een XXL-editie van de Weekend uittips. Lees snel verder!

Naast dat er superveel leuke activiteiten te doen zijn, kun je dit weekend ook genieten van tal van heerlijke lunches en brunches. Benieuwd bij welke horecazaken jij kunt genieten van een heerlijke paaslunch? Klik hier!

Het hele weekend

Blikken Festijn bij RAW in de Spoorzone

Bierliefhebbers opgelet! Van vrijdag 7 april tot en met 10 april staat de vierde editie van het Blikken Festijn op het programma bij RAW in de Spoorzone. Tijdens dit bierfestival zijn er ruim honderd verschillende blikken  bier waar jij uit kunt kiezen. Daarnaast wordt er ook gezorgd voor lekker eten en livemuziek, zo treden verschillende bandjes en dj’s op. Een weekend vol bier, muziek en lekker eten dus. Goed om te weten: het Blikken Festijn is gratis te bezoeken!

Voltage het hele paasweekend geopend

Goed nieuws voor degenen die nog op zoek zijn naar een leuke activiteit tijdens Pasen, want Voltage is het hele weekend open! Daarnaast komt Clown Cees op Eerste en Tweede Paasdag langs bij Voltkids in de Voltage. Het belooft gezellig te worden met Cees, want hij heeft een leuke show voorbereid en gaat met kinderen op zoek naar paaseieren op de gekste plekken.

Donderdag 6 april (Witte Donderdag)

Tilburgse Platenbeurs op het Pieter Vreedeplein

Op het Pieter Vreedeplein worden regelmatig platenbeurzen georganiseerd. Op deze gezellige beurs staan tientallen kramen waar je op zoekt kunt naar lp’s, dc’s en singles. Ben jij nog op zoek naar die ene plaat? Of wil jij je collectie uitbreiden? De Tilburgse Platenbeurs duurt van 11:00 – 21:00 uur en de entree is helemaal gratis.

Atelier Café bij de Nachtzuster

Op donderdag 6 april is het weer tijd voor het Atelier Café bij de Nachtzuster. Het Atelier Café is een laagdrempelig netwerkevenement waar iedereen welkom is. Op de donderdagmiddag kun je van 12:00 – 16:00 je laptop openen en gaan (net)werken. Je bent ook van harte welkom om gewoon een kopje koffie te komen drinken. Atelier Café is op vrije inloop, dit betekent dat je geen tickets hoeft te kopen!

KRAAK: ‘De Lente’ bij Theater De Nieuwe Vorst

Op donderdag 6 april zet de Seizoenszine de KRAAKKELDER van de Nieuwe Vorst in bloei met de mooiste verhalen van het seizoen. De Seizoenszine zit vol met fotografie, werk van jonge schrijvers en unieke illustraties. Seizoenszine is opgezet om de lente te vieren en met andere mensen te delen.

Reeshof Bewust & Verrijkt: wat groen voor je kan doen

Bibliotheek Heyhoef organiseert op donderdag 6 april een bijeenkomst met als onderwerp ‘een bewust Reeshof’. Tijdens deze avond komen er verschillende sprekers aan het woord. Het klimaat in Tilburg wordt ontdekt en er worden tips gegeven over hoe er warmte gemeten kan worden uit je eigen tuin. Verder worden de bezoekers bijgepraat over de leuke projecten die ‘Op Groene Voet’ organiseert.

Vrijdag 7 april (Goede Vrijdag)

Studio Bangana x Draaisessies bij de Nachtzuster

Op vrijdag 7 april is gezelligheid gegarandeerd bij de Nachtzuster, want van 17:00 – 23:30 uur staat er weer een editie van Studio Bangana op de planning! Tijdens de draaisessies staat er een geweldige line-up voor je klaar met LaraB, LILITH & EL MONÉ, Farways, YICE en Per. Neem je gekste vrienden mee en ga uit je plaat.

Zaterdag 8 april (Stille Zaterdag)

Pasen en Nijntje in het centrum van de Westermarkt

Wij hebben goed nieuws voor de liefhebbers van Pasen, want op zaterdag 8 april komt de enige echte paashaas naar de Westermarkt en hij komt je graag verwennen met een lekkere traktatie. De paashaas komt niet alleen, want hij heeft zijn vriend Nijntje meegenomen. Alle kinderen en ouders kunnen gedurende de dag hun pluizige helden ontmoeten bij de Westermarkt.

Hall Of Fame openingsfeest

Op 8 april worden er slingers en ballonnen ophangen bij Hall Of Fame. Ze vieren namelijk de officiële opening! In Hall90 kun je genieten van een expositie en daarnaast komt er een fotoreportage over de bouw van het nieuwe pand. Het Pophuis en Zaagmanz begeleiden tijdens de opening toffe artiesten en het vernieuwde skatepark wordt gevuld met skateboards en muziek. Als dat nog niet genoeg is, kun je een kaartje kopen voor de Ping Pong Poëzie Afscheidsshow.

Golfgame Night bij Prise d’Eau

Aanstaande zaterdag kun je weer genieten van een gezellig avondje golf tijdens de Golfgame Night bij Prise d’Eau. Tijdens de Golfgame Night neem je het met verschillende leuke en uitdagende mini-games tegen elkaar op. Heb je nog nooit op een golfbaan gestaan en vind je midgetgolf al moeilijk? Geen probleem! Je hebt helemaal geen golfervaring nodig voor deze gezellige avond.

Lil Gnar bij Poppodium 013

De uit Atlanta afkomstige Lil Gnar komt op zaterdag 8 april naar Poppodium 013! De rapper had zijn grote doorbraak in 2019 met zijn album ‘Fire Hazard’. In de tussentijd heeft de rapper al samengewerkt met bekende artiesten uit de Amerikaanse hiphopscene. Denk aan namen als Trippie Redd, Ski Mask The Slump God, Chief Keef, Lil Uzi Vert en nog veel meer!

Zondag 9 april (Eerste Paasdag)

Willem II – VVV Venlo

Willem II speelt op Eerste Paasdag een belangrijke wedstrijd tegen VVV Venlo. De wedstrijd begint om 12:15 uur. Ideaal om Pasen op een leuke manier te starten. Wil jij de wedstrijd tegen VVV Venlo bezoeken? Er zijn nog genoeg kaarten beschikbaar!

Boozy Brunch bij VINE

Tijdens Eerste Paasdag mogen de handjes de lucht in en de voetjes van de vloer, want Vine organiseert op Eerste Paasdag een Boozy Brunch. Boozy Brunch is een gezellig concept met onbeperkt mimosa’s en smakelijke gerechten. Tijdens deze brunch zet Vine gedurende de middag jullie tafeltje vol met verschillende brunch hapjes en gerechten.

Dwaalboktour lente-editie

Op zondag 9 april staat er in het Dwaalgebied weer een editie van de Dwaalboktour op het programma. Tijdens dit bierevenement op Eerste Paasdag staan lentebieren centraal. Dit betekent dat je bij verschillende kroegen langs kunt komen voor de lekkerste lentebieren.

Maandag 10 april (Tweede Paasdag)

Vlooienmarkt bij het Koning Willem II Stadion

Op Tweede Paasdag ook naar het Koning Willem II Stadion? Jazeker! Op Tweede Paasdag kun je naar het Willem II Stadion voor een gigantische vlooienmarkt. Tijdens de vlooienmarkt kun je langs ruim honderd kraampjes struinen en leuke spulletjes tegen dumpprijzen kopen. Daarnaast kun je genieten van een hapje en een drankje rondom het stadion. Entree kost €3,- en kinderen tot 10 jaar kunnen gratis naar binnen.

Kinderfestival bij Grotto op Tweede Paasdag

Op Tweede Paasdag is het feest bij Grotto in de Oude Warande. Vooral voor de kleine bazen, want in het hart Stadsbos013 vindt een fantastisch kinderfestival plaats. Tijdens dit kinderfestival zijn er diverse activiteiten. Denk aan blikgooien, touwtrekken, zaklopen, een speurtocht en veel meer toffe activiteiten. Ook zijn er paashazen aanwezig en kan er zelfs getekend worden op de grot. Daarnaast kun je ook genieten van versgebakken wafels en is er zelfs een minibar voor de kleintjes aanwezig

Meer uittips

Zoals altijd staat onze agenda weer bomvol! Ben je benieuwd wat er dit paasweekend nog meer te doen is? Check dan vooral onze uit-agenda voor feestjes, concerten en veel meer!