Weekend uittips XXL-editie: dit zijn de feestjes van het laatste kermisweekend!

De Tilburgse Kermis draait nog op volle toeren, maar voor je het weet is de kermis alweer voorbij. Om ervoor te zorgen dat jij alles uit je kermis haalt, zetten we de leukste feestjes van het laatste weekend op de Tilburgse Kermis op een rij.

Uitgelichte tips

Buitenbioscoop op de kade van de Piushaven

Op de kade van de Piushaven kun jij woensdag- en donderdagavond tussen 22:00 en 00:00 uur genieten van een leuke film op het witte doek in de buitenlucht. Extra leuk: de toegang is gratis! Op woensdag staat de actiefilm ‘Operation Fortune’ op het programma, deze film gaat over een MI6-agent die de verkoop van een nieuwe wapentechnologie moet voorkomen. Op de donderdag staat de film ‘De Tatta’s’ op het programma. In deze film speelt Leo Alkemade als Erik van Kampen, die maar één doel voor ogen heeft: schathemeltje rijk worden. Hij droomt ervan een nóg grotere villa te kopen voor zijn bijzondere samengestelde gezin. Helaas stort zijn droom al snel in wanneer hij een iets te hebzuchtige investering doet.

Het hele weekend

Minifestival LunaLunaLuna

In het Wilhelminapark drijft LunaLunaLuna vijf dagen lang een grote spot op de originele attracties van Tilburgse kunstenaars en fantasten. Verwacht een minifestival vol met unieke ervaringen en vooral veel gezelligheid!

Kraak Kermis Festival

Bij De Nieuwe Vorst is het tien dagen lang één groot feest. Tijdens het Kraak Kermis Festival kun je genieten van muziek, theater en veel meer! Wij gingen naar dit gezellige festival en we maakten deze beelden!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tilburg.com (@tilburgcom)

Jupiler Bierhal

In de Jupiler Bierhal is er dit weekend genoeg te doen. Tientallen artiesten zullen de Bierhal op zijn kop zetten! Entree is iedere dag gratis.

Villa Ananas

Op het Piusplein vindt Villa Ananas plaats. Het plein wordt omgetoverd tot festivalterrein waar je jezelf op Curaçao waant. Verschillende artiesten en dj’s treden dit weekend op. De entree voor Villa Ananas is gratis.

Piusplein-Noord

Aan de andere kant van het Piusplein staat er ook een weekend vol feest op de planning. Op het pleintje voor het Bruin Kafee, Café de Baret, De Vos en De Craen en VINE barst het feest weer los. Verschillende dj’s zullen ervoor zorgen dat het een groot feest wordt op het Piusplein-Noord

Stadhuisstraat

In de Stadshuisstraat belooft het ook een gezellig weekend te gaan worden. Zo treden onder andere Frank Smeekens en Wilbert Pigmans op.

Vrijdag 28 juli

Op vrijdag 28 juli gaat de kermis om 12:00 uur open. Wil jij alles weten over jouw kermisbezoek aanstaande vrijdag? Check dan dit artikel! Wij zetten de leukste activiteiten van de laatste kermisvrijdag op een rijtje voor je!

Meuk op Maat – Kermiseditie bij De Nachtzuster

Bij De Nachtzuster kun je vrijdag terecht om ‘meuk’ te kopen. Laat je onderdompelen in de wereld van vintagekleding en -accessoires, onder het genot van een hapje en een drankje. De dj’s draaien er hitjes van vruuger en er is een waarzegger aanwezig die jouw toekomst gaat voorspellen! Bovendien kun je toffe prijzen winnen met kermisspellen als blikgooien en grabbelen.

Rewind X Disco Snolly X Papi Chulo in de Spoorzone

Disco Snolly gaat uitpakken met haar eigen festival. Dit festival wordt vrijdag 28 juli georganiseerd in samenwerking met Rewind en Papi Chulo. Verwacht een avond vol met disco, old school hitjes en tropische vibes. Voor dit festival heb je tickets nodig. Tickets haal je hier!

Bug a Boo bij Doloris’ Rooftop

Zin in een avondje vol met de lekkerste hiphop, r&b, dancehall en afrobeats? Dan ga je naar Bug a Boo op de rooftop van Doloris. Je danst hier met het mooiste uitzicht over de stad de nacht tegemoet. Voor dit feest heb je een kaartje nodig.

Zanger Alex, Wilbert Pigmans en meer in de Jupiler Bierhal

Het weekend begint goed in de Jupiler Bierhal. Vrijdag 28 juli treden Zanger Alex, Wilbert Pigmans, Stef Ekkel en DJ Coenio op. Toegang is gratis.

Zaterdag 29 juli

Op zaterdag 29 juli gaat de kermis om 12:00 uur open en om 01:00 uur sluit de kermis. De buitenevenementen mogen een uurtje langer door. Tot 02:00 uur dus. Klik hier voor alle info over jouw kermisbezoek op 29 juli.

Hiphopfestival Het Moment

In de Spoorzone staat een gloednieuw hiphopfestival op het programma: Het Moment. Verwacht het beste van het beste op het gebied van hiphop uit heel de Benelux. Voor dit festival heb je een kaartje nodig.

Ferry de Lits, Yves Berendse en meer in de Jupiler Bierhal

Zin in een dagje of avondje Nederlandstalige muziek? In de Jupiler Bierhal treden Ferry de Lits, Yves Berendse, Billy Dans, Danny Nicolai en DJ Coenio op. Toegang is gratis.

Butterfly bij Doloris’ Rooftop

Zin in een avond vol met de beste techhouse? Dan ben je bij Butterfly bij Doloris’ Rooftop te vinden. Voor dit evenement heb je een kaartje nodig.

Charmante gasten, Kid de Luca en meer bij Villa Ananas

Bij Villa Ananas op het Piusplein geven ze op zaterdag ook flink gas. Zo zorgen De Charmante Gasten, Kid de Luca, Mr Bermuda en Marboo voor de lekkerste tunes. De entree is gratis.

Frank Smeekens, Bas Hutten en Peter Beense in de Stadhuisstraat

In de Stadhuisstraat staan weer spectaculaire optredens op het programma. Zo beklimmen Frank Smeekens, Peter Beense en veel meer gezellige artiesten het podium van de Stadhuisstraat. Zoals je gewend bent, is de entree gratis.

Zondag 30 juli

Aanstaande zondag is het alweer de laatste dag van de kermis. Gelukkig is er op de laatste dag nog genoeg te doen. Benieuwd wat? Lees snel verder!

Jordy van den Boer en meer in de Jupiler Bierhal

Tijdens de laatste dag treden Jordy van den Boer, Bas Hutten, Mike Peterson en DJ Coenio op in de Jupiler Bierhal. De entree is gratis.

De Begrafenis

Traditiegetrouw wordt de kermis weer begraven. Om 22:00 uur wordt er verzameld bij de St. Jozefkerk om vervolgens in een stoet naar de Piushaven te trekken. Eenmaal bij de Piushaven aangekomen, gaat de kermis begraven worden met een -letterlijke- knal! Kom jij naar het vuurwerk kijken?

Villa Ananas

Op zondag 30 juli wordt Villa Ananas afgesloten met Jamie Johnson, Mr Bermuda en Martin B bij Villa Ananas op het Piusplein. De entree is gratis, alle reden dus om Villa Ananas nog een keertje te bezoeken!

Wilbert Pigmans en veel meer in de Stadhuisstraat

‘Dit is het momentooo!’ In de Stadhuisstraat sluiten Delano, Nick Verhoek, Theodoor en Wilbert Pigmans de kermis in stijl af. Ook op de laatste dag is de entree hier gratis.

Alles over de kermis

Wil jij alles weten om goed voorbereid de kermis over te gaan? Wij hebben alles wat je moet weten over de Tilburgse Kermis op een rijtje gezet! Klik hier voor het artikel