Weekend uittips XXL editie met onder andere Hap Stap, MeiMarkt, Willem II en veel meer!

meimarkt

Het weekend staat weer voor de deur! Zoals altijd is er in onze stad genoeg te doen. Benieuwd wat er dit pinksterweekend allemaal te doen is? Wij zetten het op een rijtje voor je. Lees snel verder!

Het hele weekend

Tilburg Hap Stap Festival

Van 26 tot en met 29 mei kun je culinair genieten in de Interpolistuin tijdens Hap Stap Festival. Op dit festival serveren diverse horecazaken uit de regio heerlijke gerechtjes terwijl er op het podium artiesten en bandjes spelen.

Vrijdag 26 mei

Halve finale van het Tilburgs Cabaret Festival bij De Nachtzuster

Op 26 mei staat de tweede halve finale van het Tilburgs Cabaretfestival bij de Nachtzuster op het programma. In deze halve finale nemen vier deelnemers het tegen elkaar op om een plaats in de finale. De halve finale wordt afgesloten door Farida Laan, winnares van de Shaffy-prijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Golfgame Night bij Prise d’Eau Golf

Iedere maand neem je het in verschillende minigames op tegen je vrienden tijdens de Golfgame Night. Tijdens deze gezellige en sportieve avond heb je helemaal geen golfervaring nodig. Alleen een goed humeur is verplicht!

Zwaar 2.0 Metal event bij de Hall of Fame

Op 26 mei trakteren vier verschillende bands het publiek op een avond vol plezier en muziekgeweld bij de Hall of Fame. De avond begint met de band Shuulak, een band die een muzikaal eerbetoon brengt aan de onsterfelijkheid van Heavy Metal. Vervolgens is het de beurt aan de Tilburgse deathmetalband Plague. De avond wordt afgesloten door de band Changing Tides en de Friese formatie Kjeld.

The Latin Factory bij Capt. J’s Hurricane

Het gaat weer heet worden bij Capt. J’s Hurricane! Iedere vrijdag nemen de dj’s bij de tikibar je mee op een exotisch en tropisch avontuur. Geniet van lekkere premium cocktails en dans mee op de beste reggaeton en dem bow in combinatie met bachata, salsa, merengue en nog veel meer lekkere muziek.

Zaterdag 27 mei

Play-offs: Willem II – VVV Venlo

Zaterdag 27 mei neemt de Tricolores het op tegen VVV-Venlo in de returnwedstrijd van de play-offs voor promotie. De uitwedstrijd werd met 3-2 verloren, maar Willem II en haar trouwe supporters zullen er alles aan doen om vanaf de eerste minuut te laten weten dat er in Tilburg niks te halen valt. Zo hebben supporterscollectieven de campagne 1 team 1 taak het leven ingeroepen, een actie waarin alle supporters worden opgeroepen om collectief het elftal te steunen. Er zijn nog kaarten.

Club Smederij Festival

Traditiegetrouw sluiten ze bij Club Smederij het clubseizoen af met een dik festival! Dit betekent dat je ook dit jaar weer binnen en buiten kunt genieten van drie area’s gevuld met techno, hiphop, house, disco, guilty pleasures en nog veel meer bekende concepten die je kunt uit de club. Voor iedereen iets leuks dus!

Kumba Kumusha in de Hall of Fame

Op 27 mei vindt er een festival voor wereldmuziek plaats in Tilburg! Zo wordt je ondergedompeld in de opzwepende muziek van muziekpioniers uit Afrika. Dit multiculturele festival wordt georganiseerd in aanloop naar de herdenking van ons slavernijverleden, maar het is in eerste instantie een ontdekkingsreis langs muzikale verhalen uit andere culturen.

MeiMarkt 2023

Van zaterdagavond 22.00 uur tot zondagmiddag 17.00 uur verandert de binnenstad van Tilburg in één grote marktplaats voor tweedehands spullen. Tijdens de MeiMarkt zullen er maar liefst 400 kramen, 60 grondplaatsen en 80 kinderplaatsen zijn. Op deze grootste nachtelijke markt van Nederland kun je de leukste spulletjes en prularia voor een prikkie in huis halen!

Silent Disco op de Heuvel tijdens de MeiMarkt

Tijdens de MeiMarkt kun je naar de Silent Disco gaan op de Heuvel. Tijdens de Silent Disco geniet je van de leukste hits op drie verschillende kanalen. Voor ieder wat wils dus! De Silent Disco is van 22:00 uur tot 04:00 uur. Een koptelefoon kun je online reserveren voor €4,- of haal je aan de deur voor €8,-!

Zondag 28 mei

Boozy Brunch bij VINE

Iedere laatste zondag van de maand is er een Boozy Brunch bij VINE. Dit betekent dat de handjes weer omhoog mogen en de voetjes van de vloer gaan. Tijdens deze brunch krijg je verschillende lekkere gerechten voorgeschoteld en kun je genieten van onbeperkt mimosa’s.

HIIIPOWER #2 bij het Zuidelijk Toneel

Op 28 mei is de showcase Eigen Hero Shit te zijn bij het Zuidelijk Toneel in Tilburg. Tijdens deze showcase delen de talenten van de HIIIPOWER Class of ’23 hun eigen unieke schilderij middels het rappen, zingen, vertellen, uitbeelden en delen van persoonlijke verhalen.

Maandag 29 mei

Gratis BBQ demo bij GroenRijk Tilburg

Sta jij graag achter de barbecue en wil jij een paar nieuw tips en tricks leren? Dan hebben wij goed nieuws! GroenRijk Tilburg organiseert namelijk veel gratis barbecue demo’s. Tijdens de barbecue demo’s geeft een specialist een demonstratie, zodat jij klaargestoomd wordt om de beste grillmeister te worden van de zomer!

Mini Foodfestival bij het Witte Kasteel

Op Tweede Pinksterdag wordt er een geheel nieuw concept geïntroduceerd op het landgoed van Het Witte Kasteel, namelijk het mini foodfestival! Vanaf de parkeerplaats loop je het onverharde pad op richting de tuin, waar de diverse foodstands gezellig en knus opgesteld staan. Eet smakelijk!

Meer uittips

Natuurlijk is er nog veel meer te doen en beleven in Tilburg dit weekend. Benieuwd naar het complete agendaoverzicht? Klik dan hier!